Mourinho is zich van geen kwaad bewust: 'Niks gehoord uit Spanje'

Reacties

José Mourinho (54) ontkent belastingfraude te hebben gepleegd tijdens zijn jaren als hoofdcoach van Real Madrid. Dinsdag kwam naar buiten dat de Portugese coach van Manchester United aangeklaagd is voor het achterhouden van inkomsten voor de Spaanse fiscus in 2011 en 2012.

Mourinho is zich van geen kwaad bewust: 'Niks gehoord uit Spanje'

The Special One zou in zijn tijd als trainer van Real Madrid (2010-2013) in de fout zijn gegaan. De Portugees wordt door de officier van justitie beschuldigd van het oplichten van de Spaanse belastingdienst in 2011 en 2012, voor een totaalbedrag van 3,3 miljoen euro.

In een in Engeland verspreide verklaring namens Mourinho laten zijn belangenbehartigers weten dat Portugees zich van geen kwaad bewust is. 'Bovendien heeft hij nog geen informatie van dien aard ontvangen. Tot de dag van vandaag is er niets vernomen van de Spaanse belastingdienst of de openbaar aanklager.'

'Mourinho heeft tot 2013 ruim 26 miljoen euro aan belasting betaald, waarbij het gemiddelde percentage 41 procent bedroeg', zo vervolgde het kamp-Mourinho. Bovendien wordt er aangegeven dat er in 2015 bij een regelwijziging met terugwerkende kracht ook nog een schikking heeft plaatsgevonden. Mourinho zelf heeft zich nog niet in het openbaar uitgelaten over zijn rol als verdachte.

Mourinho is zeker niet de eerste in de voetbalwereld op wie de Spaanse fiscus de pijlen gericht heeft. Cristiano Ronaldo moet op 31 juli voor de rechter verschijnen en Lionel Messi werd voor een vergelijkbare zaak tussen 2007 en 2009 al veroordeeld tot een celstraf van 21 maanden. Omdat de Argentijnse smaakmaker van Barcelona geen eerdere delicten had gepleegd en de straf korter was dan 24 maanden, kwam hij er – zoals in Spanje gebruikelijk is in dat geval – met een boete vanaf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.