Mourinho hoeft geen vrede te sluiten met Wenger

Reacties

Ruim twee jaar geleden vlogen ze elkaar nog bijna in de haren, maar rivaliserende trainers José Mourinho en Arsène Wenger lijken tot elkaar te komen. De eindverantwoordelijke bij Arsenal stelde deze week vrede voor tussen hem en de Portugees, maar Mourinho vindt dat helemaal niet nodig.

Mourinho hoeft geen vrede te sluiten met Wenger

'Hij hoeft geen vrede te sluiten, omdat er simpelweg geen problemen zijn', is de trainer van Manchester United stellig op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Arsenal. Toen Mourinho nog trainer van Chelsea was, kwam het tot een confrontatie met Wenger (foto), waarbij de vierde official als vredestichter fungeerde. Sindsdien wordt er vooral in de Engelse media gesmuld van een clash tussen Mourinho en Wenger, maar eerstgenoemde sust de boel.

'Als er vrede is, heb ik geen probleem. Bij de laatste wedstrijd op Old Trafford hebben we nog handen geschud. Ik ben een grote jongen en voetbal is mijn leven. Als er een probleem is op het veld, dan is het de volgende dag geen probleem meer.' Wenger maakte een dag eerder ook al een kalme indruk. 'We hebben respect voor elkaar. Ik wil geen zaak maken van een persoon, het is belangrijk dat ik op m'n team focus. Ik sta altijd open voor alles, dus ook voor vrede.'

Arsenal en Manchester United staan in speelronde 36 tegenover elkaar in de Premier League. Het duel wordt afgewerkt in Londen en de thuisploeg moet winnen om aansluiting te houden met de topvijf in Engeland. De nummer één tot en met vier plaatsen zich voor de Champions League, Arsenal komt sinds het seizoen 1998/99 onafgebroken uit in het kampioenenbal. United, dat met de vijfde plek net boven Arsenal staat, kan zich via winst van de Europa League ook nog plaatsen voor de Champions League.

Mourinho gaf op het persmoment aan dat hij zich gaat richten op de Europese competitie. 'Ik denk dat Wenger blij met me is, want ik ga mijn team omgooien tegen Arsenal.' Dit betekent dat enkele basisspelers rust krijgen van Mourinho. United won donderdagavond in Spanje met 0-1 van Celta de Vigo, waardoor de ploeg met één been in de finale van de Europa League staat. Daarin is Ajax mogelijk de tegenstander, de Amsterdammers wonnen in het andere tweeluik de heenwedstrijd met 4-1 van Olympique Lyon.

Bekijk hier de huidige stand van de Premier League.

Finale lonkt voor Man Utd en Mourinho na goal Rashford
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.