Mourinho haalt schouders op na gemor fans en snoeiharde kritiek Scholes

Reacties

De teleurstellingen stapelen zich op voor Manchester United. Dinsdag werd er ook niet gewonnen van Valencia (0-0) en het geduld van de supporters wordt op de proef gesteld.

Mourinho haalt schouders op na gemor fans en snoeiharde kritiek Scholes

Na het rustsignaal klonk er dinsdag een hels fluitconcert op Old Trafford, waarna een deel van de aanhang United in de tweede helft constant aan de thuisploeg vroeg om nou eens aan te vallen. Het inspireerde de Engelse grootmacht echter niet om Valencia opzij te zetten. Mourinho heeft nu voor het eerst in zijn trainersloopbaan vier thuiswedstrijden op rij niet gewonnen.

De Portugese manager toonde na afloop begrip voor de frustratie van de supporters. 'Vrijheid van meningsuiting', stelde Mourinho. Daarvoor had hij al met dezelfde woorden gereageerd op de keiharde kritiek van clubicoon Paul Scholes. 'Hij heeft zijn mond niet meer onder controle en is een schande voor de club', stelde de voormalig middenvelder.

'Hij mag zeggen wat hij wil, ik ben daar niet in geïnteresseerd', counterde Mourinho. 'Dit is een vrij land, iedereen mag zeggen wat hij wil. Voor mij zijn er wel bepaalde dingen die moeilijk zijn om te zeggen. Als ik die dingen toch gewoon zeg, dan geef ik jullie alleen maar een extra reden om kritiek op mij te leveren, en daar hebben jullie er al genoeg van.'

Volgens Mourinho mag er niet te veel van United verwacht worden. 'In de voorbereiding op dit seizoen heb ik al aangegeven dat ons afgelopen seizoen fenomenaal was', stelde de oefenmeester. 'Het winnen van de League Cup, de groep winnen in de Champions League, tweede eindigen in de Premier League... Ik heb al gezegd dat dit echt een heel goed seizoen was. Meer wil ik nu niet zeggen.' Mourinho lijkt daarmee aan te geven dat de mindere prestaties van dit seizoen wel verwacht konden worden.

Het gelijkspel tegen Valencia beschreef Mourinho als "frustrerend": 'We wisten dat we in deze wedstrijd niet twintig kansen zouden gaan creëren. Onze aanvallende spelers hebben op dit moment niet veel vertrouwen, dus we hoopten dat we de wedstrijd met vier of vijf kansen konden winnen. Dat is helaas niet gelukt. We spelen nu tegen Newcastle United, voordat de competitie stil ligt vanwege de interlandperiode. Daarna spelen we in drie dagen tijd tegen Chelsea en Juventus. Het zou voor de ploeg heel goed zijn als we van Newcastle zouden kunnen winnen.'

UEFA Champions League

Stand Groep H UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
4
0
2
9-4
+5
12
2
Manchester United
6
3
1
2
7-4
+3
10
3
Valencia
6
2
2
2
6-6
0
8
4
BSC Young Boys
6
1
1
4
4-12
-8
4
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.