Mourinho gunt Alli nieuwe kans: 'Word moe van alle vragen'

Reacties

Dele Alli keert donderdag voor de Europa League-wedstrijd tegen het Macedonische Shkendija terug bij Tottenham Hotspur. José Mourinho bevestigde bij zijn vooruitblik dat de 37-voudig Engels international nog altijd deel uitmaakt van zijn plannen, ondanks interesse van Paris Saint-Germain.

Mourinho gunt Alli nieuwe kans: 'Word moe van alle vragen'
© Pro Shots
Shkendija
Shkendija
1 - 3
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Het begin van het nieuwe seizoen had voor Alli een frisse start moeten betekenen na een ronduit teleurstellend voetbaljaar. De 24-jarige Engelsman voldeed niet aan de verwachtingen en raakte zijn basisplaats kwijt bij Spurs. Des te bemoedigender was het dat hij op 13 september bij de start van het nieuwe Premier League-seizoen weer aan de aftrap stond tegen Everton. Mourinho wisselde de aanvallende middenvelder bij die wedstrijd halverwege al en Alli werd daarna twee keer buiten de wedstrijdselectie gehouden.

Het passeren van Alli leidde de voorbije dagen tot veel speculaties. Volgens Engelse media is de speler door Tottenham bij verschillende clubs aangeboden en is er concrete interesse van Paris Saint-Germain. Daar wilde Mourinho woensdag niets over kwijt, maar bij zijn persconferentie vertelde de Portugees wel nog plannen te hebben met Alli, die voor het komende Europa League-duel in ieder geval terugkeert bij de wedstrijdselectie en zeer waarschijnlijk speeltijd krijgt.

'Hij gaat mee op reis en ik heb altijd gezegd dat Dele een kans gaat krijgen. Hij komt eraan. Hij krijgt een kans om te presteren en het is belangrijk dat hij dat ook doet. Als de concurrentie in een selectie toeneemt, dan moeten spelers daar op reageren door te presteren', aldus Mourinho, die vervolgde tegenover het journaille: 'Ik word niet moe van Dele, want hij is een goede jongen. Ik word wel moe van alle vragen over hem. In mijn ogen is een speler altijd voor 99 procent verantwoordelijk voor zijn prestaties en heb ik een aandeel van één procent.'

Bij de Amazon-serie over Tottenham werd onlangs al duidelijk dat Mourinho zeker niet twijfelt aan de potentie van Alli. Het is alleen de vraag of de aanvallende middenvelder nog het maximale uit zijn mogelijkheden gaat halen. Bekijk hieronder het fragment, waarin te zien is hoe The Special One het voormalige toptalent vorig seizoen probeerde te motiveren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.