Mourinho gaat kas van FA niet spekken: 'Ik geef het geld wel aan het goede doel'

Tottenham Hotspur-manager José Mourinho moest zich na de wedstrijd tegen Newcastle United inhouden voor de microfoon van Sky Sports. Zijn team speelde op het allerlaatste moment gelijk na een VAR-moment.

Tottenham Hotspur
1 - 1
Newcastle United

Tottenham was via Lucas Moura op 1-0 gekomen in eigen huis, maar diep in de extra tijd kreeg Newcastle een penalty na hands van Eric Dier. De strafschop werd vervolgens benut door Callum Wilson, waardoor Tottenham opnieuw tegen puntenverlies aanliep dit seizoen.

Mourinho hield zich wijselijk op de vlakte over de penaltysituatie, aangezien aanmerkingen op de leiding in Engeland hem een boete kan opleveren. 'Als ik geld weg wil geven, dan doe ik dat aan een goed doel. Ik wil niets geven aan de FA (de Engelse voetbalbond, red.), dus ik ga niet reageren op het laatste moment in de wedstrijd.'

Wel wilde Mourinho reageren op de goede eerste helft van zijn spelers. 'Het was echt heel erg goed, we hadden drie of vier keer kunnen scoren, maar Darlow (Karl Darlow, keeper van Newcastle United, red.) was fantastisch.'

Son
Na de eerste helft bleef Heung-min Son achter in de kleedkamer, hij werd vervangen door Steven Bergwijn. Mourinho bevestigde na de wedstrijd dat de Zuid-Koreaan een hamstringblessure had opgelopen. 'Hij zal er een tijd niet bij zijn', was de conclusie van de Portugese coach. Daardoor lijkt sterkhouder Son drie belangrijke wedstrijden te moeten missen: tegen Chelsea in het bekertoernooi, Maccabi Haifa in de play-offs van de Europa League en Manchester United in de Premier League.