Mourinho dankt Sánchez voor bijdrage aan slopen 'Berlijnse Muur'

José Mourinho is blij dat Alexis Sánchez meteen de draad heeft opgepakt bij Manchester United. De Chileense winteraanwinst bepaalde zaterdag de eindstand in het Premier League-duel met Huddersfield Town op 2-0 door de rebound van zijn gemiste strafschop te verzilveren.

'Het was niet de goal uit zijn dromen, maar het was in elk geval een doelpunt', vertelde de Portugees aan de BBC. 'Hij speelde goed en met overtuiging, dat was het belangrijkste.' Sánchez vierde midweeks zijn Premier League-debuut voor Manchester United in het met 2-0 verloren duel bij Tottenham Hotspur.

Tegen Huddersfield Town openden The Red Devils tien minuten na rust de score via Romelu Lukaku. 'We hadden in de eerste helft geloof ik 85 procent balbezit, maar dat bleek niet voldoende. Na rust gingen we op dezelfde weg verder en scoorden we wel. We moesten geduldig zijn om de goed geconstrueerde Berlijnse Muur van David Wagner te slopen.'

In gesprek met het clubkanaal bewierookte Mourinho jongeling Scott McTominay. 'Hij is fantastisch, Scott speelde heel volwassen en intelligent en leert elke dag. Voor een jongen die al sinds zijn negende bij deze club zit is het natuurlijk waanzinnig mooi om een wedstrijd op Old Trafford te spelen. Misschien was hij een beetje nerveus aan het begin, maar daarna groeide hij in de wedstrijd.' De 21-jarige McTominay werd in de eerste helft het slachtoffer van hard inkomen van Terence Kongolo. 'Misschien hadden we een strafschop moeten hebben', vond Mourinho.

Verbeterd
Door de zege verkleinde nummer twee Manchester United de achterstand op Manchester City tot dertien punten. The Citizens speelden eerder op de dag met 1-1 gelijk tegen Burnley. 'Het ligt volledig aan City wat er gebeurt de rest van dit seizoen, ze hebben nog nauwelijks iets laten liggen, waarom zou dat nu wel gebeuren? Wij hebben ons in elk geval op alle vlakken verbeterd ten opzichte van vorig seizoen.'

Manchester United vervolgt het Premier League-seizoen volgende week zondag met een uitwedstrijd tegen Newcastle United.