Mourinho daagt Guardiola uit met uitlichten pijnlijke Man City-deal

Reacties

Er moet niet gedacht worden dat de financiële mogelijkheden bij AS Roma onbeperkt zijn, zo heeft José Mourinho nog maar eens benadrukt. De Portugees gebruikte de situatie van zijn oude rivaal Pep Guardiola als voorbeeld om zijn punt kracht bij te zetten.

Mourinho daagt Guardiola uit met uitlichten pijnlijke Man City-deal
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
3 - 0
Sheriff Tiraspol
Sheriff Tiraspol

De rivaliteit tussen het Barcelona van Guardiola en het Real Madrid van Mourinho was hevig. De twee succestrainers kwamen elkaar later natuurlijk opnieuw tegen in de Premier League. Daar was The Special One actief bij Manchester United en Tottenham Hotspur in de periode na de aanstelling van Guardiola bij Manchester City. Dat de twee nu in andere competities werkzaam zijn, betekent niet dat Mourinho de verrichtingen van zijn Spaanse collega minder volgt.

Guardiola zette deze week nog de deur open voor een vertrek van Kalvin Phillips. Van dat nieuws maakte Mourinho gretig gebruik toen het donderdagavond over de transfermogelijkheden bij Roma ging. 'Het is niet dat ik jaloers ben, maar als je bijvoorbeeld naar Manchester City kijkt: ze hebben tachtig miljoen euro betaald voor Phillips. Nu zegt Guardiola dat ze hem wegsturen en in januari een nieuwe middenvelder kopen', zei Mourinho na de zege in de Europa League op Sheriff Tiraspol. City betaalde overigens in juli 2022 49 miljoen euro voor de van Leeds United overgenomen Phillips.

'De realiteit bij ons is totaal anders. Ik zou graag een, twee, drie of vier nieuwe spelers willen en de clubleiding wil dat ook. We willen allemaal het team versterken om sterker te zijn in de tweede seizoenshelft. Maar voor ons is dat lastig te realiseren', ging Mourinho verder.

De coach van Roma was donderdagavond wel weer zeer blij met een topspits die dit seizoen op huurbasis naar Stadio Olimpico is gekomen. De van Chelsea gehuurde Romelu Lukaku was wéér trefzeker in de Europa League. De Belg heeft nu twintig keer gescoord in zijn laatste zeventien optredens in het tweede toernooi van Europa. In alle negen de laatste thuiswedstrijden die Lukaku speelde in de Europa League was het raak. De eerste tegenstander van Roma in de knock-outfase is dus gewaarschuwd. Roma finishte als tweede in Groep G en overwintert.

Boete
Overigens werd vrijdag ook bekend dat Mourinho en zijn club in de buidel moeten tasten vanwege wangedrag van de coach. Er is een schikking getroffen met de Italiaanse voetbalbond, die Mourinho op het matje had geroepen na stevige kritiek op scheidsrechter Matteo Marcenaro rond het duel met Sassuolo. Zowel Roma als Mourinho moet twintigduizend euro betalen. Het geld gaat naar een goed doel.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Europa League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Slavia Praag
6
5
0
1
17-4
+13
15
2
AS Roma
6
4
1
1
12-4
+8
13
3
Servette
6
1
2
3
4-13
-9
5
4
Sheriff Tiraspol
6
0
1
5
5-17
-12
1
* Actueel tot en met 6 mei 2024

Eerder dit jaar dook VI in de financiële situatie van AS Roma. Lees hieronder de bevindingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.