Mourinho blij voor Spurs na 'elf maanden zonder muziek in kleedkamer'

José Mourinho is blij met wat Tottenham Hotspur in de eerste wedstrijd onder zijn leiding liet zien. De Portugees maakte bij zijn debuut voor Spurs meteen een einde aan de belabberde reeks in uitwedstrijden in de Premier League.

West Ham United
2 - 3
Tottenham Hotspur

Sinds de overwinning op 20 januari tegen Fulham wachtte Tottenham al twaalf competitieduels op een zege op vreemde bodem. In die serie onder de dinsdag ontslagen Mauricio Pochettino pakte Spurs slechts drie punten, tegenover negen nederlagen. Mourinho had aan één wedstrijd dus al genoeg om evenveel punten te veroveren in uitduels.

'Dit was heel erg belangrijk', zei Mourinho na de 3-2 zege op West Ham United voor de camera van Sky Sports. 'Er was na een uitwedstrijd al elf maanden geen muziek te horen in de kleedkamer. Ik ben heel blij voor ze', zei de woensdag aangestelde manager, nadat Spurs vier minuten na rust al met 0-3 leidde en die voorsprong niet meer uit handen gaf.

Ook na de 1-3 van Michail Antonio in de 73ste minuut maakte West Ham het niet echt meer spannend, al zag Mourinho wel dat zijn ploeg na een uur wat terugviel. 'Voor mijn gevoel waren we dichter bij de 4-0 dan dat zij bij de 3-1 in de buurt kwamen, maar dit is de Premier League. Ik denk dat mijn spelers de prijs betaalden voor een erg moeilijke week.'

Ervaring
Tegenover BT Sport gaf Mourinho dan ook aan dat hij in de rust al waarschuwde voor een comeback van de thuisploeg. 'We hadden de wedstrijd eerder in het slot moeten gooien, maar gelukkig heb ik al zoveel Premier League-ervaring. Daardoor kon ik de spelers in de rust vertellen dat de wedstrijd zelfs in de 85ste minuut nog open ligt als je met 3-0 voorstaat.'

Tottenham trok de zege dus over de streep en Mourinho hoopt dat zijn spelers nu een mentale barrière hebben doorbroken na zo lang niet te hebben gewonnen in uitwedstrijden, al won Spurs begin deze maand ook al een uitduel in de Champions League (0-4 tegen Rode Ster Belgrado). 'Dat is erg belangrijk. Niets voelt beter dan het winnen van een wedstrijd.'

Nachtclub
Tegenover Sky Sports vertelde Mourinho tot slot ook dat hij blij is om bijna een jaar na zijn ontslag bij Manchester United weer langs de lijn te staan. 'Hier hoor ik thuis, dit is mijn natuurlijke habitat. Hier hou ik van, zeker als de dingen lopen zoals je wilt. Een overwinning is iets dat je moet waarderen, je moet ervan genieten. Zoals je na een nederlaag ook niet de nachtclub in kan met je vrienden.'

Analyse: hoe Mourinho weer de Champions League kan winnen