Moreno na avonturen bij AZ en PSV: 'Leerde bij Roma pas verdedigen'

Reacties

Héctor Moreno blikt met gemengde gevoelens terug op zijn periode in de Serie A. De voormalige verdediger van AS Roma beseft waar het voor hem is misgegaan in Italië.

Moreno na avonturen bij AZ en PSV: 'Leerde bij Roma pas verdedigen'
© Pro Shots

De nu 32-jarige Mexicaan werd in het seizoen 2017/18 een regelrechte flop in Rome. De ervaren verdediger was voor bijna zes miljoen euro gekocht van PSV en mocht na een halfjaar alweer vertrekken. Hij koos voor Real Sociedad en verliet die club vorige zomer voor Al Gharafa in Qatar, waar hij nu nog onder contract staat.

Bij een terugblik op zijn carrière zei Moreno in gesprek met Multimedio Deportes dat hij eigenlijk pas veel te laat heeft leren verdedigen. Hij had naar eigen zeggen in zijn in totaal 141 Eredivisie-duels voor AZ en PSV ook niet voldoende ervaring opgedaan om het achterin te redden in de Serie A. 'Toen ik mij Roma kwam, realiseerde ik me pas dat ik niet wist hoe ik moest verdedigen', aldus Moreno.

Voor de centrumverdediger was zijn Italiaanse avontuur wel erg leerzaam, ook al duurde het maar zeven maanden: 'Ik heb nergens zoveel geleerd als in die tijd bij Roma. Ze legden me dingen op de training uit en dan dacht ik: hoe is het mogelijk dat ik dit nog niet wist? Ik had daarvoor altijd gewerkt onder coaches die de nadruk legden op aanvallen.'

Moreno werd in Nederland twee keer kampioen, één keer met AZ en later nog eens met PSV. De Alkmaarders verruilde hij in 2011 voor Espanyol, waarna hij in 2015 in Nederland terugkeerde om aan de slag te gaan in Eindhoven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.