Morele boost én een extra ronde bekervoetbal voor FC Groningen

FC Groningen heeft zich dankzij een knappe overwinning op KKD-koploper Willem II geplaatst voor de derde ronde van het TOTO KNVB-bekertoernooi. In Tilburg werd het 1-3 voor de ploeg van Dick Lukkien.

Willem II
Willem II
1 - 3
FC Groningen

Willem II is dé ploeg in vorm op het tweede niveau van Nederland en won elf van zijn laatste dertien competitiewedstrijden, waarvan het er slechts één verloor. De ploeg van Peter Maes staat bovenaan in de competitie en liep dan ook over van vertrouwen. Groningen, dat de laatste tijd ook beter aan het draaien is, oogde voor de bekerwedstrijd van dinsdag echter een stuk gretiger.

Luciano Valente zette de bezoekers na twintig minuten op voorsprong. De middenvelder, sowieso goed op schot, scoorde met een heerlijke uithaal vanuit de tweede lijn. Willem II, dat aantrad met niet zijn sterkste elftal, moest in de achtervolging en kwam tien minuten na rust op gelijke hoogte. Jesse Bosch zette goed door en werkte de 1-1 binnen.

De vreugde in Tilburg was groot, maar van korte duur. Groningen herstelde zijn voorsprong via Laros Duarte (1-2) en kreeg zes minuten voor tijd een strafschop, die werd binnengeschoten door Romano Postema (1-3). Dat bleek de beslissing in de wedstrijd. Zo kreeg Groningen een volgende bevestiging dat het op de goede weg is en mag het zich verheugen op nog minstens een extra ronde bekervoetbal.