Morata kan bij debuut negatieve primeur Simeone niet voorkomen

Reacties

Atlético Madrid heeft niet geprofiteerd van de misstap van Barcelona. De formatie van Diego Simeone verloor zelfs terrein na het bezoek aan Real Betis.

Morata kan bij debuut negatieve primeur Simeone niet voorkomen
Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla
1 - 0
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Álvara Morata maakte tegen Real Betis zijn debuut voor Atlético Madrid. De spits was vorige week vertrokken bij Chelsea om bij de Rojiblancos zijn wat in het slop geraakte carrière nieuw leven in te blazen. Gezien zijn verleden bij rivaal Real Madrid was niet iedereen even gelukkig met de transfer. De Atlético-aanhang liet vorige week tijdens het duel met Getafe blijken fel gekant te zijn tegen de komst van Morata.

De spits, die wel zijn opleiding genoot bij Atlético, kwam met een charmeoffensief als antwoord op de morrende aanhang. Bij zijn eerste minuten in de hoofdmacht van Atlético heeft hij op het veld die mooie woorden niet in daden kunnen omzetten.

Een prima instelling kon Morata niet worden ontzegd. In de eerste helft was hij op het veld de man met de meeste tackles (14). Een beloning was hem niet gegeven. De spits claimde kort na rust tevergeefs een strafschop en was ook niet gelukkig in de afronding. Morata had noch bij Real Madrid noch bij Juventus zijn debuut opgeluisterd met een treffer. Ook bij Atlético slaagde hij daar niet in.

Atlético maakte zeker na rust meer aanspraak op een treffer. Die viel na ruim een uur aan de andere kant. Filipe Luís, die in de rust de vervanger van Santiago Arias was, maakte hands. Het leidde tot een strafschop die werd benut door Sergio Canales.

Het bleek de voorbode van een negatieve primeur voor Simeone. De Argentijnse trainer had geen van zijn voorgaande veertien duels met Betis verloren. Alle inspanningen en pogingen ten spijt, editie nummer vijftien werd wel een prooi voor Betis.

Door het resultaat in Betis blijft Atlético op zes punten van koploper Barcelona, dat zaterdag op eigen veld tegen Valencia ontsnapte aan een nederlaag (2-2). Real Madrid kan later op de dag de achterstand op de stadsgenoot terugbrengen tot twee punten. Volgende week is de Madrileense derby.

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
4
Valencia
38
15
16
7
51-35
+16
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.