Morata bijt van zich af na felle kritiek: 'Normaal is er eenheid in een land...'

Reacties

Álvaro Morata heeft opgeroepen tot eenheid in Spanje. De felbekritiseerde spits van La Roja kreeg de afgelopen dagen van alles over zich heen, maar zegt zich er niet aan te storen.

Morata bijt van zich af na felle kritiek: 'Normaal is er eenheid in een land...'
© Pro Shots
Spanje
Spanje
1 - 1
Polen
Polen

Na een 0-0 tegen Zweden volgde er voor Spanje een 1-1 tegen Polen: wéér een teleurstellend resultaat, dus. Wel was er een persoonlijk succesje voor Morata. De spits speelde tegen Zweden zeer ongelukkig, kreeg daarop ook bakken kritiek (tot onvrede en verbazing van velen), maar bleef de steun houden van bondscoach Luis Enrique. Tegen Polen scoorde de spits van Juventus dan toch, een doelpunt dat hij vierde met de keuzeheer die hem niet liet vallen.

Ondanks het magere resultaat kon Morata zijn criticasters toch even van repliek dienen. 'Mensen mogen zeggen wat ze willen, je mening geven is gratis in ons land', zo begon hij tegenover de Spaanse tv diplomatiek. 'Maar het is tegenwoordig ook heel erg makkelijk. Als ik me druk moet gaan maken om álles wat mensen roepen... Laat iedereen maar praten. En dat zullen ze wel doen, ze staan allemaal in de rij om ons te bekritiseren. Als grote landen zich plaatsen voor een EK of WK, dan is er meestal een vorm van eenheid in die landen, toch?', zo stelde hij veelzeggend.

Toch erkende ook hij dat het allemaal nog niet grandioos is wat Spanje laat zien. 'Wij volgen een generatie vol genieën op, dat weten we. Zij hebben alles gewonnen, het is moeilijk om in hun voetsporen te treden, maar we moeten in onszelf blijven geloven. Maar dat ik vandaag heb gescoord, dat boeit me niet. Het is een teamsport, ik wil winnen.'

Luis Enrique toonde zich eveneens kritisch. 'Ik had meer van ons EK verwacht. Wat dan? Zes punten en nul tegengoals, bijvoorbeeld. Als het vandaag een bokswedstrijd was geweest, dan hadden wij misschien gewonnen, op punten. Maar eerlijk is eerlijk: Polen had ook kunnen winnen. Ze hebben ons problemen bezorgd. Nu wacht ons een cruciaal duel. Als we niet winnen, liggen we eruit: zo simpel is het', zo sloot de keuzeheer af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.