Bezorgde Luis Enrique doet oproep: steun Morata

Reacties

Veel van de aandacht in Spanje gaat na het teleurstellende gelijkspel van de nationale ploeg tegen Zweden uit naar Álvaro Morata. Moet bondscoach Luis Enrique blijven vasthouden aan de 28-jarige spits die naliet uit te groeien tot matchwinner?

Bezorgde Luis Enrique doet oproep: steun Morata
© Pro Shots
Spanje
Spanje
0 - 0
Zweden
Zweden

Spanje was uiterst dominant tegen Zweden. De ploeg had veel balbezit, maar had wel moeite om grote kansen te creëren. In de 37ste minuut lukte het wel om iemand vrij voor de keeper te krijgen. Morata kreeg de uitgelezen mogelijkheid om voor de 1-0 te zorgen, maar schoot de bal naast. In de tweede helft bleef de aanvaller onfortuinlijk in de afwerking, waarna hij in de 66ste minuut werd gewisseld voor Pablo Sarabia.

Luis Enrique werd door het Spaanse journaille tijdens de persconferentie na afloop gevraagd naar Morata. Had hij het uitfluiten van de spits ook gehoord? 'Ik heb juist het applaus gezien en dat is waar ik op let. Morata is een goede speler die veel goed doet, maar hij had geen geluk vandaag. Zo gaat dat soms in het voetbal en in het leven en het blijft makkelijker om te spelen als er wel de steun van het publiek is.'

Het uitfluiten van Morata ligt gevoelig, want de spits heeft in het verleden meermaals laten doorschemeren moeite te hebben met de druk in de absolute top. 'Mensen denken dat we machines zijn, maar ze beseffen niet dat er achter een slechte serie vaak ook een persoonlijke reden schuilgaat. We hebben ook gevoelens, we maken fouten en we zijn ook maar mensen', zei hij in 2017 in The Guardian.

Met dat in het achterhoofd is het voor Luis Enrique extra belangrijk dat het sentiment rond de eerste spits van Spanje positief blijft. 'We voelen ons allemaal graag geliefd. Hij heeft het goed gedaan en we willen uiteindelijk allemaal dat de kansen worden benut, hij voorop. We willen dat de fans hem blijven steunen', aldus de bondscoach, die voor het EK een opmerkelijke keuze maakte door Iago Aspas te passeren bij het samenstellen van de selectie. Erg veel scorend vermogen is er voorin niet bij de Spanjaarden. Villarreal-aanvaller Gerard Moreno geldt als het belangrijkste alternatief voor de spitspositie, maar hij is geen pure spits.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.