Koeman-pupil Pedri (18) in Spaanse recordboeken opgenomen

Reacties

De piepjonge Pedri heeft maandagavond Spaanse voetbalgeschiedenis geschreven. De nog altijd maar achttienjarige middenvelder van Barcelona werd met zijn basisplek tegen Zweden de jongste Spaanse international ooit op een eindtoernooi.

Koeman-pupil Pedri (18) in Spaanse recordboeken opgenomen
© Pro Shots
Spanje
Spanje
0 - 0
Zweden
Zweden

De Barcelona-middenvelder is vandaag precies achttien jaar en 201 dagen oud. Daarmee lost hij Cesc Fabregas ruimschoots af. De middenvelder, momenteel onder contract bij AS Monaco, was in 2006 negentien jaar en 41 dagen oud toen hij in actie kwam tegen Oekraïne op het WK.

Met de basisplek geeft Pedri een vervolg aan een bijzonder seizoen. Onder coach Ronald Koeman beleefde hij bij Barcelona zijn absolute doorbraak. Hoewel hij dus nog piepjong is, kwam hij tot liefst 52 officiële duels.

Ook bondscoach Luis Enrique was dusdanig onder de indruk dat hij het aandurfde met de – nu – vijfvoudig international. Daardoor zit bijvoorbeeld iemand als Thiago op de bank.

Het duel tussen Spanje en Zweden is het tweede in Groep E. Eerder op de avond boekte Slowakije een verrassende zege op Polen: 1-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Spanje
Meer over Spanje
Meer Pedri
Meer over Pedri
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.