Mooie avond City dankzij 'topscorer' Stones en einde Agüero-droogte

Manchester City heeft zaterdag de 22ste zege van het Premier League-seizoen geboekt. Een productief kwartiertje na rust was genoeg om Fulham op de knieën te krijgen.

Fulham
Fulham
0 - 3
Manchester City

Fulham, met Kenny Tete in de basis, hield 45 minuten knap stand tegen Manchester City. Niet dat The Cottagers in de eerste helft de bal maar één keer hadden geraakt in het vijandelijke strafschopgebied, maar de gastheren hadden wel de nul gehouden tegen de doordenderende koploper van de Premier League.

Na de rust was de hoop van Fulham op een stunt snel verdwenen. John Stones brak koud begonnen aan de tweede helft de ban. De verdediger poetste zijn gezien zijn verleden toch opzienbarende doelcijfers verder op met zijn vierde goal in zijn laatste tien duels, waar hij in zijn eerste 170 competitieduels tot welgeteld één doelpunt was gekomen.

Na de 0-2 van Gabriel Jesus was het na een uur de beurt aan Sergio Agüero om Fulham uit een strafschop een tik te verkopen. Voor de door blessureleed geplaagde Argentijn was het zijn eerste Premier League-treffer sinds januari 2020.

Het productieve kwartiertje was meer dan genoeg voor City om de volgende drie punten bij te schrijven. De voorsprong op nummer twee Manchester United is zeventien punten, al hebben The Citizens wel twee duels meer gespeeld.