Mooi gebaar van Fortuna Sittard, Mbappé profiteert van werk Anelka

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Mooi gebaar van Fortuna Sittard, Mbappé profiteert van werk Anelka
© Pro Shots

SV Meerssen stuntte vrijdag door in een oefenduel van Roda JC Kerkrade te winnen, maar van de vreugde die daardoor ontstond was twee dagen later niet veel meer over. Door een verwoestende brand op het sportcomplex verloor de amateurclub zijn kantine. Fortuna Sittard komt de provinciegenoot te hulp en zal voorafgaand aan de oefenwedstrijd tegen VVV-Venlo een collecte houden. Het opgehaalde bedrag zal ten goede komen aan SV Meerssen.

'Ik was een pionier en heb deuren geopend. Mbappé, met al zijn kwaliteiten, profiteert ook van het werk dat ik heb verzet.'
Nicolas Anelka eist voor een deel de credits op voor de ontwikkeling van Kylian Mbappé. 'Ik ging bijvoorbeeld al heel vroeg naar Real Madrid. Als een van de eerste Fransen maakte ik zo'n grote transfer.' (Le Parisien)

 José Mourinho baalt ervan dat zijn voornaam zo vaak verkeerd wordt uitgesproken. Het is ook onbegrijpelijk dat de Spurs-manager niet gewoon The Special One wordt genoemd door iedereen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• In een interview met ESPN heeft Robert Lewandowski zich uiterst lovend uitgelaten over Jürgen Klopp, met wie hij samenwerkte bij Borussia Dortmund. 'Hij is mijn favoriet, daarna komt Pep Guardiola. Honderd procent. Klopp heeft twee gezichten. Hij is een beetje een vader, maar tegelijkertijd ook een coach, een manager. Klopp durft je alles te vertellen. Niet alleen de goede, maar ook de verkeerde dingen.'

• Oscar Ruggeri is niet echt onder de indruk van Gerard Piqué. 'Hij is middelmaat, net zoals ik dat vroeger was en vele anderen dat zijn', vertelde de wereldkampioen van 1986 bij het programma 90 minutos. 'Natuurlijk staat hij op de voorgrond, omdat hij met een zangeres is. Maar als hij bij Valencia had gespeeld, dan zou niemand hem hebben gekend.' Wie in de ogen van de Argentijn de beste verdediger ter wereld is? 'Sergio Ramos, met afstand.'

• We feliciteren Orlando Trustfull. De man die in 1995 een splijtende assist gaf op Youri Mulder tijdens het cruciale EK-kwalificatieduel tussen Oranje en Wit-Rusland (1-0) is dinsdag vijftig jaar geworden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Ook David Mendes da Silva (38), Antonio Valencia (35), Cicinho (34), Kily González (46), Luís Boa Morte (43) en Saido Berahino (27) mogen er een jaartje bij optellen. Van harte allen!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.