Monsterzege komt voor FC Utrecht niet als verrassing

Op een doorgaans niet heel spannende vrijdagavond zorgde FC Utrecht voor het vuurwerk door Willem II met liefst 0-6 te verslaan. Een evenaring van de grootste Eredivisie-zege van de Domstedelingen, maar dat er zo vaak gescoord werd in Tilburg kwam niet als een verrassing bij onder anderen trainer René Hake en back Hidde ter Avest.

Willem II
Willem II
0 - 6
FC Utrecht
FC Utrecht

Het was Ter Avest die al in de derde minuut de score opende met een spitsengoal, in de tweede helft was hij ook goed voor een assist. De deze winter teruggekeerde verdediger maakte in circa vier jaar bij FC Twente twee goals in de Eredivisie, dat totaal bereikte hij namens FC Utrecht al in zes wedstrijden. 'Gewoon met beide beentjes op de grond blijven staan, dat is wel zo verstandig', reageerde Ter Avest nuchter na de wedstrijd.

Bij ESPN gaf Ter Avest aan dat het wachten was op een grotere zege van FC Utrecht, omdat de club doorgaans veel kansen creëert. 'De laatste wedstrijden ging het wat minder qua kansen benutten, maar als je ziet dat het lukt kan je de score uitbreiden. Natuurlijk geniet je hiervan, daarom sta je ook op het veld.'

Dat FC Utrecht veel kansen creëert, maar niet afmaakt, bleek wel uit de cijfers halverwege de Eredivisie. Mimoun Mahi stond bovenaan het onderpresteerdersklassement.

Ook Hake kon met een knipoog niet tevreden zijn met de 0-6 zege. 'Er hadden meer goals kunnen vallen', aldus een genietende trainer. 'Als je 0-6 wint in een uitwedstrijd heb je het gewoon goed gedaan, ongeacht de tegenstander. We hadden vaker dit soort wedstrijden kunnen spelen, maar toen hebben we de kansen niet goed benut.'

De 0-6 in Tilburg was een evenaring van de grootste Eredivisie-zege in de clubhistorie, onder andere in 2007 haalde de club ook flink uit in de Nederlandse competitie. Op 30 november werd Sparta Rotterdam met 7-1 verslagen, met Loïc Loval als hattrickheld.