Moniz gaat voor avontuur bij geplaagde Deense club

Reacties

Ricardo Moniz neemt de leiding over bij Randers FC. De Nederlandse trainer moet de Deense club behoeden voor degradatie.

Moniz gaat voor avontuur bij geplaagde Deense club

De 53-jarige oefenmeester komt een geplaagde club tegen, die na elf duels op de laatste plaats staat met slechts zeven punten. Dit terwijl de Denen afgelopen seizoen nog keurig in de middenmoot op een zevende plek eindigden. De matige prestaties van Randers zorgden ervoor dat Ólafur Kristjánsson onlangs zijn baan als trainer verloor.

Moniz zat zonder club nadat hij afgelopen seizoen nog trainer bij FC Eindhoven was, waar hij in de zomer zijn ontslag indiende. In 2012 leidde hij Red Bull Salzburg naar de titel en de bekerwinst, wat de eerste dubbel in de geschiedenis van de Oostenrijkse club betekende. Verder had hij onder andere Notts County en Hamburger SV onder zijn hoede.

'Moniz is één van de meest gepassioneerde en betrokken personen in het voetbal die ik ooit heb ontmoet. Hij zit vol energie en hij inspireert en motiveert de spelers. Hij is Nederlands maar niet romantisch, 99% is niet genoeg voor hem', zo laat de trotse directeur Michael Gravgaard weten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.