Moneyball-legende Beane verder naar voren geschoven bij AZ

Reacties

AZ en Billy Beane hebben een volgende stap gezet in de samenwerking. De Amerikaanse statistiekenkoning neemt aandelen in de club.

Moneyball-legende Beane verder naar voren geschoven bij AZ
© Pro Shots

Beane (rechts op de foto) is sinds 2015 al adviseur bij de Alkmaarders. Hij helpt AZ met het delen van zijn ervaringen met het leiden van een sportorganisatie en het maximale rendement uit het budget halen. In de Verenigde Staten werd de beleidsbepaler beroemd door zijn successen met Major League-honkbalclub Oakland Athletics, waar hij op basis van statistieken een ongekend succesvol spelersbeleid voerde. Het verhaal werd verfilmd onder de naam Moneyball.

AZ-directeur Robert Eenhoorn laat in een reactie via de clubsite weten: 'De samenwerking over de afgelopen jaren heeft ons laten zien hoe geweldig het is om de breedte en diepte van Billy's kennis en ervaring tot onze beschikking te hebben. Het is van onomstotelijke toegevoegde waarde geweest. Door dit nu te formaliseren, verzekeren we ons van een duurzame samenwerking met het oog op de toekomst van AZ.'

Beane neemt aandelen in de club met een maximum van net onder de vijf procent. De 58-jarige Amerikaan laat weten trots te zijn op de progressie bij AZ in de voorbije vijf jaar en zegt uit te kijken naar het verder werken aan de toekomst van de Alkmaarders.

AZ had tot nu toe alle aandelen zelf in handen. Lees daar hieronder meer over in een achtergrondartikel over het Nederlandse voetballandschap.

De eerste aflevering van de Retteketet Podcast: alles over AZ
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.