Mönchengladbach laat zich verrassen door Augsburg

Borussia Mönchengladbach is in de zestiende speelronde van de Bundesliga tegen een verrassende nederlaag aangelopen. Die Fohlen gingen onderuit bij hekkensluiter FC Augsburg.

FC Augsburg - Borussia Mönchengladbach 1-0Bij een overwinning op het door Jos Luhukay getrainde FC Augsburg mocht Borussia Mönchengladbach zich een dag koploper noemen, maar zover kwam het niet. Uitgerekend Jan Ingwer Callsen Bracker zorgde ervoor dat Die Fohlen zonder punten huiswaarts keerden. De middenvelder, die van juli 2008 tot december 2010 onder contract stond in Mönchengladbach, schoot uit een vrije trap de enige treffer van de middag binnen.

De bezoekers appelleerden nog tevergeefs om een strafschop na een overtreding van aanvoerder Paul Verhaegh op Roman Neustädter, maar scheidsrechter Markus Schmidt liet terecht doorspelen. Ook kreeg Igor De Camargo nog een kans op de gelijkmaker, maar deze kwam er niet.

Werder Bremen - VfL Wolfsburg 4-1Werder Bremen profiteerde van de nederlaag van Mönchengladbach, want het naderde die club tot op één punt. Zelf won het in eigen huis eenvoudig van VfL Wolfsburg. Sokratis opende in de achttiende minuut de score op aangeven van Claudio Pizarro en op slag van rust maakte de Peruviaan er 2-0. In de tweede helft waren het twee voormalige Eredivisie-spelers die de score opvoerden.

Markus Rosenberg, die in het verleden bij Ajax onder contract stond, schoot in de 55ste minuut de derde treffer van de middag binnen en een kwartier later maakte Marko Arnautovic er 4-0 van, op aangeven van opnieuw Pizarro. Vier minuten voor tijd redde Marcel Schäfer de eer namens de bezoekers, waarmee hij de eindstand bepaalde op 4-1.

Overige uitslagen1. FC Nürnberg - 1899 Hoffenheim 0-21. FC Köln - SC Freiburg 4-0FSV Mainz 05 - Hamburger SV 0-0 Foto: VI Images