Monaco mag mede dankzij invaller Boadu nog hopen op Champions League

AS Monaco heeft vrijdag goede zaken gedaan in de Ligue 1. De ploeg van trainer Philippe Clement won de kraker op bezoek bij nummer drie Stade Rennais en mag daardoor blijven hopen op een Champions League-ticket voor volgend seizoen. Myron Boadu maakte als invaller een belangrijke goal.

Rennes
Rennes
2 - 3
Monaco
Monaco

In Frankrijk gaan de kampioen en de nummer twee naar de groepsfase van de Champions League, terwijl de nummer drie voorronde moet spelen voor het miljardenbal. Lang waren die plekken uit zicht voor Monaco, maar na de zege op Rennes kwamen ze dichterbij. Het gat met de nummer drie bedraagt drie punten, terwijl achtervolgers Strasbourg en OGC Nice nog in actie moeten komen.

Het belooft een spannende strijd te worden en dat was het vrijdag ook. Flavien Tait opende namelijk al na drie minuten de score voor de thuisploeg. Vanderson maakte even later gelijk en na rust tekende Wissam Ben Yedder voor de 1-2.

Een kwartier na die goal kwam Boadu voor de doelpuntenmaker binnen de lijnen. Binnen vijf minuten had de voormalig speler van AZ zijn goal te pakken. Vanderson kreeg van de defensie van Rennes alle ruimte, waarna hij aflegde op Boadu en de Nederlander de 1-3 zag maken. In de extra tijd kwam de thuisploeg nog tot 2-3 door een rake penalty van Martin Terrier.

Voor Boadu was het zijn tweede goal in drie duels. Een kleine week geleden startte hij tegen Troyes, maar werd hij zonder doelpunt na 57 minuten gewisseld. Kevin Volland kwam voor hem in de ploeg en scoorde toen binnen de minuut.