Monaco heeft Mbappé niet nodig voor afslachting Marseille

In een wedstrijd die vooraf alleen maar over de aanstaande transfer van toptalent Kylian Mbappé ging, heeft AS Monaco met grote overmacht van Olympique Marseille gewonnen. Na een fenomenale eerste helft werd het uiteindelijk 6-1.

De Franse sportkrant L'Équipe wist het een uur voor aanvang van de wedstrijd zeker: Mbappé gaat naar Paris Saint-Germain. In eerste instantie voor een seizoen op huurbasis en volgend jaar wordt er dan zo'n 180 miljoen euro op tafel gelegd voor de achttienjarige aanvaller, die de gehele wedstrijd op de bank zat.

Dat de selectie van Monaco zich door die berichten niet liet afleiden, bleek al na 69 seconden. Verdediger Kamil Glik scoorde na een vrije trap van Thomas Lemar. Het bleek een voorbode van een wervelende eerste helft.

In de twintigste minuut maakte Radamel Falcao de 2-0 vanaf de penaltystip en een klein kwartier later kopte hij ook de 3-0 tegen de touwen, nadat Adama Diakhaby een vrije trap had doorgekopt. Het waren al de zesde en zevende goal van Falcao in dit nog prille seizoen. Op slag van rust scoorde Diakhaby ook nog de 4-0.

In de tweede helft zette Marseille alles op alles om nog wat van de wedstrijd te maken. Met Jordan Amavi en Dória waren er twee verse krachten binnen de lijnen gekomen en dat resulteerde in het eerste kwartier na rust in een paar goede mogelijkheden. Daarna bracht Leonardo Jardim Yoeri Tielemans voor Diakhaby waardoor de Monegasken, waar Terence Kongolo niet bij de selectie zat, de wedstrijd weer onder controle kregen.

Djibril Sidibé kopte in de 68ste minuut de 5-0 tegen de touwen en in de 79ste minuut maakte Fabinho vanaf de penaltystip de zesde treffer voor Monaco. Tussendoor had Remy Cabella namens de bezoekers nog wat teruggedaan door een mislukt schot van Florian Thauvin binnen te tikken. Het was voor het eerst sinds 1997, toen Marseille met 8-0 verloor van Olympique Lyon, dat de ploeg minimaal zes goals incasseerde.

Monaco staat na vier wedstrijden gedeeld bovenaan in de Ligue 1. Net als PSG heeft de ploeg nog geen punten laten liggen. Het doelsaldo van de Parijzenaren is nog wel met twee doelpunten verschil iets beter.