Monaco doet in extremis heldendaad ex-Ajacied Suk teniet

AS Monaco heeft zaterdagavond in extremis een 0-2 achterstand omgedraaid (3-2). Hierdoor werd de heldendaad van Hyun-Jun Suk ongedaan gemaakt.

AS Monaco begon het duel in de wetenschap dat koploper Paris Saint-Germain eerder op de avond al gewonnen had. Hierdoor bedroeg de achterstand van de Monegasken bij de aftrap twaalf punten op de Parijzenaars. Troyes was terug te vinden aan de onderkant van het rechterrijtje.

Ondanks het overwicht voor de thuisploeg in de openingsfase, was het verrassend genoeg Troyes dat na 25 minuten brutaal op voorsprong kwam. Saîf-Eddine Khaoui produceerde na een solo een listig schot, waar doelman Danijel Subasic geen antwoord op had. De Kroaat kreeg de bal niet onder controle waardoor deze knullig voor de voeten van Suk terecht kwam: 0-1.

De thuisploeg ging op jacht naar de gelijkmaker en dit resulteerde in gevaarlijke pogingen van Keita Baldé - die de paal raakte - en Djibril Sidibé. Hierdoor was de opvallende ruststand 0-1, waarbij vooral opviel dat Monaco niet in staat bleek om topschutter Radamel Falcao in stelling te brengen.

Waar na de hervatting een storm van Monaco werd verwacht, was het wederom Suk die toesloeg. De ex-spits van Ajax en FC Groningen profiteerde van een nieuwe fout van Subasic. De sluitpost schoot de bal tegen de borst van de Zuid-Koreaan aan, waarna deze de bal in het lege doel kon tikken. Suk kreeg geen kans op een hattrick, want hij werd in de 68ste minuut vervangen. De nummer drie van de Ligue 1 ging vervolgens op jacht naar de aansluitingstreffer, maar onder anderen Thomas Lemar en Kamil Glik bleken niet in staat doelman Mamadou Samassa te verschalken.

In de zeventigste minuut had de thuisploeg toch het gewenste doelpunt te pakken, maar kreeg hierbij wel hulp van Mathieu Deplagne. De verdediger tikte de bal ongelukkig in het eigen doel. Monaco domineerde en ontnam Suk in de slotfase zelfs zijn sprookje via Guido Carrillo. De 26-jarige Argentijn kopte de bal vijf minuten voor tijd fraai in het doel van Troyes. De invaller maakte de ommekeer voor de thuisploeg compleet, door in de 88ste minuut ook de 3-2 te maken met het hoofd.

Door de zege komt Monaco op 35 punten uit zeventien duels, waardoor het PSG op negen punten is genaderd. Nummer drie Olympique Lyon kan zich in punten op zondag weer naast de nummer twee voegen, als het weet te winnen bij Amiens.