Moldavisch CL-sprookje lonkt voor Sheriff

Reacties

Sheriff Tiraspol staat op de drempel van het schrijven van Champions League-historie. Na een eclatante zege op Dinamo Zagreb lonkt een Moldavische primeur.

Moldavisch CL-sprookje lonkt voor Sheriff
© Pro Shots
Sheriff Tiraspol
Sheriff Tiraspol
3 - 0
Dinamo Zagreb
Dinamo Zagreb

Sheriff Tiraspol zag steeds weer de pogingen een plaatsje te veroveren bij de Europese elite stranden. Sterker nog, in deze fase van de kwalificatie werd nog nooit gescoord. De primeur van de eerste Moldavische vertegenwoordiger in de Champions League ligt nu echter voor het oprapen dankzij Adama Traoré.

De 26-jarige Malinees legde met twee treffers de basis voor een historische avond. Met name zijn koelbloedige afronding oog in oog met Dinamo-doelman Dominik Livakovic (foto) in de slotfase van de wedstrijd zal veel vertrouwen geven voor de return.

Met een geruststellende 3-0 marge kan volgende week de laatste stap worden gezet op weg naar het begeerde CL-ticket. Na het uitschakelen van het Armeense Alashkert en Rode Ster Belgrado in de vorige voorrondes scheidt alleen nog de return in Zagreb Sheriff van de primeur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.