Mokhtar maakt met twee dribbels het verschil tussen Zwolle en Heracles

PEC Zwolle heeft een knappe overwinning geboekt op Heracles Almelo: 2-1. Youness Mokhtar was met twee mooie treffers het goudhaantje voor de thuisploeg.

De ploeg van John van 't Schip verloor een week eerder kansloos van Ajax (3-0), terwijl Heracles Almelo zijn meerdere moest erkennen in Feyenoord (2-4). Al vroeg in de wedstrijd nam PEC Zwolle de leiding. Mokhtar begon op zijn eigen helft aan een dribbel, waarna hij zijn tegenstander passeerde en schitterend in de verre hoek knalde.

PEC Zwolle viert de openingstreffer tegen Heracles Almelo.

Kort hierna leverde Heracles Almelo-doelman Bram Castro de bal simpel in, maar het schot van Mustafa Saymak leverde geen treffer op. Even later kopte de middenvelder vanuit kansrijke positie over het Almelose doel.

De thuisploeg had in de eerste helft het initiatief, maar het leverde voor de pauze geen tweede treffer op. Kort voor rust leek Robin Pröpper Heracles zelfs weer naast Zwolle te schieten, maar scheidsrechter Jeroen Manschot keurde de treffer af vanwege buitenspel.

Na de pauze werden er weinig grote mogelijkheden gecreëerd. Mokhtar loste aan het begin van de tweede helft een dwarrelschot op het doel van Castro, maar de Belgische goalie reageerde adequaat. Zwolle bracht zichzelf in het slot van de wedstrijd in de problemen door ver in te zakken. Heracles kwam uiteindelijk weer naast Zwolle door een vrije trap van Jamiro Monteiro, die zijn inzet via de muur in het doel achter Diederik Boer zag verdwijnen.

Jamiro Monteiro viert het doelpunt met zijn ploeggenoten.

Het leek alsof de thuisploeg deze wake-up call even nodig had. Vijf minuten voor het einde was het namelijk opnieuw Mokhtar die het verschil maakte met een individuele actie. Ditmaal sneed de aanvaller naar binnen en rondde hij overtuigend af in de korte hoek: 2-1. Dit bleek de genadeklap voor de bezoekers uit Almelo.

Volgende week zondag gaat PEC Zwolle op bezoek bij promovendus VVV-Venlo, terwijl Heracles Almelo zaterdag Roda JC Kerkrade ontvangt in eigen huis.