'Mogelijk snelle uitweg voor Neres: Shakhtar vraagt twaalf miljoen euro'

Reacties

David Neres gaat Shakhtar Donetsk mogelijk alweer verlaten. Volgens Jornal O Dia hebben Flamengo en São Paulo interesse in de rechtsbuiten.

'Mogelijk snelle uitweg voor Neres: Shakhtar vraagt twaalf miljoen euro'
© Pro Shots

Shakhtar hanteert een vraagprijs van ten minste twaalf miljoen euro voor de 25-jarige Neres. Flamengo en São Paulo zijn echter niet in staat om dat bedrag op tafel te leggen. Een huurovereenkomst zou op korte termijn een oplossing kunnen zijn.

Neres maakte in januari de overstap van Ajax naar Shakhtar. De transfersom bedroeg twaalf miljoen euro, exclusief vier miljoen aan variabelen. Neres tekende een contract tot januari 2027, maar gezien de oorlog in Oekraïne is het zeer de vraag of de linkspoot snel terugkeert, laat staan dat hij zijn contract uitdient.

Neres is zeker niet de enige die waarschijnlijk vertrekt bij De Mijnwerkers. Volgens Braziliaanse media is verdediger Marlon aangeboden bij Flamengo. Fla zou Marlon kunnen huren met een optie tot koop van zes miljoen euro voor vijftig procent van de eigendomsrechten van Marlon. 

Jeugdtrainer overleden
Er kwam donderdag meer triest nieuws bij voor Shakhtar. Algemeen directeur Sergei Palkin schrijft op Facebook dat een jeugdtrainer van de club is getroffen door granaatscherven en als gevolg daarvan is overleden. 'Rusland vermoordt Oekraïeners. Stop deze waanzin! Zit niet stil, maar spreek je uit!', schrijft Palkin.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.