Mogelijk nog geen VAR in Eredivisie door vastgelopen onderhandelingen

Reacties

De invoering van de videoarbiter (VAR) in het Nederlandse betaald voetbal wordt mogelijk uitgesteld. De KNVB meldt donderdag dat er een tekort aan videoscheidsrechters dreigt.

Mogelijk nog geen VAR in Eredivisie door vastgelopen onderhandelingen

Dit komt door het vastlopen van de onderhandelingen over de arbeidsvoorwaarden voor de bedoelde arbiters. De afgelopen maanden is veel overleg gevoerd met de belangenvereniging voor scheidsrechters, de BSBV.

'Er is de scheidsrechters een pakket van arbeidsvoorwaarden aangeboden. Dit pakket is na herhaaldelijk overleg en verregaande tegemoetkoming aan hen, afgewezen door de BSBV', meldt de KNVB.

Volgens de voetbalbond was het belangrijkste breekpunt in de onderhandelingen de eis van de BSBV om invloed te hebben op het aanstellingsbeleid. 'De belangenvereniging claimde voor alle betrokken videoscheidsrechters een minimumaantal aanstellingen, inclusief de daaraan gekoppelde voorwaarden. Werkgever KNVB kon daarmee niet akkoord gaan, en staat erop op basis van kwaliteit te kunnen benoemen per wedstrijdronde en heeft daarom de onderhandelingen stopgezet.'

De KNVB benadrukt dat het doel blijft om de VAR volgend seizoen in te voeren in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, de Eredivisie, de play-offs en een deel van het KNVB-bekertoernooi, waaronder de finale.

Door de invoering van de VAR is besloten de zondagse lunchduels in de Eredivisie te vervroegen van 12.30 uur naar 12.15 uur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.