Moeizame winst Inter, zwaar verlies AS Roma

Hoewel de eigen zege uiterst moeizaam tot stand kwam, was het een fraai weekend voor Internazionale met slippertjes van achtervolgers AS Roma en Juventus.

Internazionale-Empoli 1-0Empoli maakte het Internazionale meer dan lastig. De degradatiekandidaat slaagde er echter niet in de numerieke meerderheid tot uitdrukking te brengen in de score. Patrick Vieira had zes minuten voor rust zijn tweede gele kaart gekregen na het onheus bejegenen van scheidsrechter Tagliavento.

Zes minuten voor tijd liet Luca Suadati de uitgelezen kans voor Empoli onbenut. Inter-keeper Julio Cesar stopte de strafschop van de invaller. Zlatan Ibrahimovic had namens Internazionale na ruim een half uur nog het goede voorbeeld gegeven. De Zweed kroonde zich daarmee tot matchwinner.

Juventus-Cagliari 1-1Na de overwinning op Napoli verraste Cagliari met een gelijkspel tegen Juventus. De Sardiniërs mochten in Turijn bijzonder kort genieten van een voorsprong - Pavel Nedved maakte binnen een minuut gelijk -, een punt was een fraaie oogst in de strijd tegen degradatie. Ondanks het puntverlies verkleinde Juventus de achterstand op nummer twee AS Roma.

Siena-AS Roma 3-0AS Roma verslikte zich pijnlijk in Siena en zag de achterstand op koploper Inter groeien. In een van de slechtste wedstrijden van het seizoen gaven de Romeinen de gastheren vrij baan voor een even belangrijke als ruime zege in de jacht op handhaving. Simone Vergassola en Mario Frick scoorden namens Siena, dat dankzij Roma-verdediger Max Tonetto een derde treffer mocht bijschrijven.