Modric wijst zwoegend Real Madrid de weg voorbij clubicoon Ramos

Reacties

Luka Modric heeft Real Madrid aan een zwaarbevochten zege geholpen tegen Sevilla. De invaller zorgde voor de opening tegen Sevilla, waar Sergio Ramos tot de 81ste minuut een succesvolle rentree beleefde in Estadio Santiago Bernabéu.

Modric wijst zwoegend Real Madrid de weg voorbij clubicoon Ramos
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
1 - 0
Sevilla
Sevilla

Het moet voor Ramos een gekke ervaring zijn geweest: de wedstrijd van zondagavond was voor 37-jarige Spanjaard zijn eerste uitwedstrijd tegen Real Madrid sinds het seizoen 2004/05. De 180-voudig international won met De Koninklijke onder meer vier keer de Champions League en was behalve aanvoerder ook publiekslieveling, als toonbeeld van onverzettelijkheid. Bij de ontmoeting met zijn oude club hoefde de routinier, die voor de gelegenheid de aanvoerdersband had mogen overnemen van Jesús Navas, geen rekening te houden met Bellingham. De Engelsman had nog teveel last van zijn enkel om in actie te kunnen komen. Bij afwezigheid van de topaanwinst was het weer Brahim Díaz die Vinícius Júnior en Rodrygo ondersteunde.

Real werd wakker geschud met een enorme kans voor Youssef En Nesyri. De Marokkaans international raakte de bal niet goed na sterk voorbereidend werk van zijn aanvalspartner Isaac Romero. Kort na dat schrikmoment leek de koploper toe te slaan. Na een balverovering door Nacho zag Vinícius Júnior de ruimte bij rechtsback Lucas Vázquez. Laatstgenoemde had ex-Ajacied Lucas Ocampos verrast met een loopactie binnendoor en scoorde. De treffer werd na een lange VAR-onderbreking afgekeurd, omdat er toch sprake bleek te zijn van een overtreding van Nacho op En Nesyri.

Real had daarna grote moeite om tot kansen te komen. Het was veelzeggend dat Brahim en Rodrygo halverwege nog tot geen enkele doelpoging waren gekomen, terwijl Vinícius Júnior na 45 minuten één doelpoging achter zijn naam had staan. Ramos en zijn collega-verdedigers stonden goed. Alleen als de zone rond Ocampos met loopacties bestookt werd door Real, oogde Sevilla een paar keer wankel.

De als linkervleugelverdediger spelende Ocampos toonde aanvallend wel zijn kwaliteiten. Uit een voorzet met buitenkant rechts van de Argentijn had Romero de bezoekers op voorsprong moeten zetten. De aanvaller stuitte op Andriy Lunin. Real voerde in de fase daarna de druk op. Het offensief werd onderbroken door het geblesseerd uitvallen van de scheidsrechter, maar kreeg weer een impuls door het invallen van Luka Modric een kwartier voor tijd. Hij was het die het verschil maakte. De 38-jarige Kroaat legde de bal met zijn aanname vlak buiten het strafschopgebied direct goed voor zijn rechter en schoot de bal feilloos om Ramos heen, en voorbij doelman Orjan Nyland de rechterhoek in: 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat was het beslissende moment. Real heeft na de benauwde overwinning een voorsprong van acht punten op nummer twee Barcelona. Girona kan de tweede plaats maandagavond, thuis tegen Rayo Vallecano, overnemen van Barça en de achterstand op de koploper terugbrengen tot zes punten.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
34
27
6
1
74-22
+52
87
2
Girona
34
23
5
6
73-42
+31
74
3
Barcelona
34
22
7
5
70-43
+27
73
4
Atlético Madrid
34
21
4
9
63-39
+24
67
* Actueel tot en met 9 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.