Modric vindt Wembley-voordeel van 'arrogante' Engelsen oneerlijk

Reacties

Luka Modric neemt het zondagmiddag (15.00 uur) met Kroatië op tegen Engeland. Volgens de middenvelder van Real Madrid is het behoorlijk oneerlijk dat The Three Lions alle drie hun groepsduels op Wembley mogen afwerken.

Modric vindt Wembley-voordeel van 'arrogante' Engelsen oneerlijk
© Pro Shots
Engeland
Engeland
1 - 0
Kroatië
Kroatië

Het treffen tussen Engeland en Kroatië is sowieso een affiche met een verhaal. Op het WK van 2018 werkten de landen een bloedstollende halve finale tegen elkaar af. Door een treffer in de verlenging van Mario Mandzukic gingen de Kroaten destijds naar de finale. Frankrijk ging er uiteindelijk met de WK-beker vandoor.

In Groep D mag Engeland zijn duels met Kroatië, Schotland en Tsjechië allemaal afwerken voor het eigen publiek in Londen. 'Iedereen zou zeggen dat thuispelen met een publiek een klein voordeel is', sprak Modric tegenover de BBC. Op Wembley zijn 22.500 mensen welkom voor de duels van de formatie van Gareth Southgate.

Of het volgens Modric oneerlijk is dat Engeland voor het eigen publiek mag voetballen? 'Dat denk ik wel, ja. Het is jammer dat er weinig supporters uit Kroatië bij zijn. Anders voelen we altijd duidelijk hun aanwezigheid. Maar goed, het is wat het is. We moeten ons focussen op hetgeen dat zich op het veld afspeelt en ons niet laten irriteren door randzaken.'

Engelse arrogantie
Nadat Modric in 2018 een grote rol had gespeeld in de uitschakeling van Engeland, nam hij geen blad voor de mond. Destijds gaf hij aan dat het een grote fout was van Engeland om Kroatië te onderschatten. De arrogantie van de Engelsen destijds, zorgde volgens Modric alleen maar voor een extra fel Kroatië. 'Die arrogantie zit niet per se bij de spelers van het Engelse nationale team, maar meer bij de journalisten, commentatoren en de andere mensen om de ploeg heen', sprak hij toentertijd. 'Ik kijk uit naar de wedstrijd en wil deze keer niet al te veel zeggen over wat er aan de andere kante gaande is.'

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep D Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
2-0
+2
7
2
Kroatië
3
1
1
1
4-3
+1
4
3
Tsjechië
3
1
1
1
3-2
+1
4
4
Schotland
3
0
1
2
1-5
-4
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.