Modric krijgt zijn zin: tussenpaus Dalic mag ook WK doen

Reacties

De Kroatische bond gaat het afgelopen contract van interim-coach Zlatko Dalic verlengen tot en met het WK in Rusland. De coach had zijn land vanuit een uitzichtloze positie alsnog naar een WK-ticket geloodst.

Modric krijgt zijn zin: tussenpaus Dalic mag ook WK doen

Dalic werd begin oktober aangesteld als vervanger van Ante Cacic, die de dreigende uitschakeling voor een WK-ticket moest bekopen met zijn ontslag. Veel reddingsboeien waren er niet met nog één groepsduel voor de boeg.

Onder leiding van Dalic werd die laatste strohalm echter gepakt. Na de zege op Oekraïne wachtte Kroatië op weg naar een WK-ticket een barrage met Griekenland, dat in de dubbele ontmoeting niet opgewassen bleek tegen de Kroaten.

Aanvoerder Luka Modric brak na afloop van de succesvolle play-offs een lans voor de redder in nood. 'Het zou gek zijn als Dalic op het WK niet onze coach zou zijn', pleitte Modric na de return tegen Griekenland voor een langer dienstverband van de interim-coach. 'Hij heeft een fenomenale klus geklaard.'

De bond gaf gehoor aan het verzoek van de middenvelder van Real Madrid. 'Dalic heeft absoluut ons vertrouwen in hem waargemaakt en ons bevestigd dat hij de juiste keuze was', aldus bondsvoorzitter Davor Suker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.