Moddergooien gaat verder: Sporting en Dost lijnrecht tegenover elkaar

Reacties

Het laatste woord in de soap rond de transfer van Bas Dost naar Eintracht Frankfurt is nog niet gesproken. Zijn zaakwaarnemer Gunther Neuhaus heeft dinsdagavond de beschuldigingen van Sporting Portugal verworpen. Daarop kwam de Portugese topclub met een nieuw statement.

Moddergooien gaat verder: Sporting en Dost lijnrecht tegenover elkaar

Het moddergooien begon dinsdagmiddag met een uitgebreid statement van Sporting, dat het kamp-Dost beschuldigde van het ophouden van de transfer naar Frankfurt. De dertigjarige spits en zijn zaakwaarnemer zouden op het laatst met aanvullende financiële eisen zijn gekomen. Neuhaus heeft dat in een statement, gericht aan diverse Portugese media, nu weerlegd.

'Die beschuldigingen kloppen simpelweg niet. Het bestuur van Sporting is vanaf de eerste minuut op de hoogte geweest van de voorwaarden die vereist zijn voor de speler om een transfer naar een andere club te accepteren', stelt Neuhaus, die Sporting ervan beticht het niet zo nauw te nemen met professionaliteit en eerlijkheid. Dat terwijl Dost al drie jaar voor de club speelt.

De onenigheid tussen Sporting en het kamp-Dost spitst zich niet alleen toe op een vermeende afspraak dat zijn zaakwaarnemer per resterend contractjaar recht heeft op een half miljoen euro (in totaal dus één miljoen). Ook bestrijdt Neuhaus dat de voormalig aanvaller van FC Emmen, Heracles Almelo, SC Heerenveen en VfL Wolfsburg in mei een transferverzoek heeft ingediend.

Volgens de lezing van de spelersagent was het juist Sporting dat Dost in juli heeft laten weten dat hij moest vertrekken, omdat hij met zijn salaris te zwaar op de begroting drukte. 'Het doet de speler pijn dat hij op deze manier wordt behandeld en dat hij een publiek doelwit is geworden.' Zeker omdat Dost de club ook trouw bleef na de gerichte aanval van een groep fans.

Volgens Neuheus wil Dost zeker geen vertrek forceren. De kopsterke spits wil door de voordeur en onder goede voorwaarden vertrekken. Sporting heeft via een woordvoerder inmiddels ook weer gereageerd en blijft bij de standpunten uit het eerdere statement. De club noemt de uitspraken van de agent 'onacceptabel' en stelt dat zijn ongelijk eenvoudig is vast te stellen met documenten.

Impasse
De vraag is hoe de impasse tussen de twee kampen nu wordt verbroken. Dost heeft nog anderhalve week de tijd om zijn transfer naar Frankfurt te sluiten. Op maandag 2 september sluit de transfermarkt in de West-Europese competities. De Bundesliga-club is naar verluidt bereid acht miljoen euro te betalen voor de Nederlandse spits. Dat bedrag kan middels bonussen oplopen tot tien miljoen. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Dost
Meer over Dost
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.