Sporting beschuldigt Dost van ophouden Frankfurt-transfer

Reacties

Sporting Portugal heeft Bas Dost in een uitgebreid statement beschuldigd van het ophouden van zijn transfer naar Eintracht Frankfurt.

Sporting beschuldigt Dost van ophouden Frankfurt-transfer

Sporting zet in een statement op de clubwebsite uiteen wat de afgelopen maanden de gang van zaken is geweest rondom Dost. De dertigjarige spits liet trainer Marcel Keizer al in mei weten dat hij de club wilde verlaten. Enkele dagen later kreeg ook de voorzitter van Sporting dat te horen in een onderhoud met zijn zaakwaarnemer.

Sporting ging vervolgens in samenwerking met het kamp-Dost op zoek naar een nieuwe club. Er was volgens de Portugezen interesse uit China, Rusland, Turkije en Mexico, maar Dost had volgens het statement geen trek in die financieel interessante aanbiedingen. De club ging daarom op zoek naar alternatieven.

Een week geleden kreeg Sporting via de zaakwaarnemer van Dost te horen dat Frankfurt interesse had en dat de Duitsers bereid waren te voldoen aan de wensen van de club en de speler, die zelf al een persoonlijk akkoord had bereikt met de Bundesliga-club. Sporting heeft inmiddels ook een principe-overeenkomst gesloten.

De transfer wordt nu opgehouden doordat Dost volgens Sporting op het laatste moment met extra financiële eisen is gekomen. De directie wil nog altijd meewerken aan een transfer om een win-win-situtatie voor alle partijen te creëren en doet de berichten die deze ochtend in Portugese media verschenen af als fake news.

Afspraak
Daarmee verwijst Sporting naar een verhaal van O Jogo. De Portugese sportkrant schrijft dat Dosts zaakwaarnemer Gunther Neuhaus recht meent te hebben op één miljoen euro. Dat bedrag is gebaseerd op een oude afspraak met de club, waarin was bepaald dat Neuhaus per resterend contractjaar vijf ton zou incasseren.

Sporting weigert over de brug te komen met dat geld, nu het vertrek van Dost nadert. Daardoor verkeert zijn transfer naar Frankfurt volgens O Jogo nu in een impasse. Pas als beide partijen een akkoord bereiken over dat geschil, is de terugkeer van de voormalig spits van VfL Wolfsburg naar Duitsland een feit. 

De sportkrant schrijft ook dat men bij Sporting verbolgen is over het feit dat Neuhaus een transfer naar China, Rusland of Mexico tegenhield. Dat terwijl die clubs bereid waren twaalf tot vijftien miljoen euro neer te tellen voor Dost. Frankfurt biedt slechts acht mijoen euro. Dat bedrag kan oplopen tot tien miljoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Dost
Meer over Dost
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.