MLS sluit baanbrekende deal en ziet miljoenen binnenstromen

Reacties

De Amerikaanse competitie Major League Soccer heeft een flinke slag geslagen. Dankzij een nieuwe, baanbrekende deal met Apple worden de inkomsten uit tv-geld vanaf 2023 ruimschoots verdubbeld.

MLS sluit baanbrekende deal en ziet miljoenen binnenstromen
© Pro Shots

Tot dusverre gaat er in de hoogste divisie van de Verenigde Staten ongeveer net zoveel tv-geld om als in de Eredivisie: een kleine honderd miljoen euro per seizoen. Daar komt echter snel verandering in. Apple wil met Apple TV de concurrentie aangaan met Netflix, Amazon en Disney en investeert nu voor het eerst in live sportrechten.

Dit is baanbrekend, omdat de wedstrijden niet meer per land of regio worden verkocht, maar voor alle liefhebbers via één kanaal over de hele wereld beschikbaar komen. Er wordt een betaalde MLS-streamingdienst in de Apple TV-app geïntegreerd en de abonnees van de al bestaande streamingdienst Apple TV+ krijgen een aantal wedstrijden gratis voorgeschoteld.

Apple en de MLS gaan tien jaar met elkaar in zee en dat levert de Amerikaanse clubs 2,5 miljard dollar op. Tegen de huidige wisselkoers komt dat neer op 2,4 miljard euro. De Eredivisie gaat over een jaar of twee de rechten opnieuw op de markt brengen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.