'MLS grijpt in: FC Dallas moet gesprekken met Spartak Moskou afblazen'

Reacties

De transfer van Jesús Ferreira naar Spartak Moskou gaat niet door. FC Dallas stond op het punt om de 23-jarige spits voor twaalf miljoen euro te verkopen aan de Russische topclub, maar de Major League Soccer (MLS) weigerde groen licht te geven.

'MLS grijpt in: FC Dallas moet gesprekken met Spartak Moskou afblazen'

Dallas had het bod van Spartak Moskou geaccepteerd, maar de werkgever van Quincy Promes moet de komst van Ferreira volgens The Athletic uit het hoofd zetten. De MLS is namelijk niet akkoord gegaan met de transfer. De competitieorganisator noemt de risico's van financiële transacties tussen Amerikaanse en Russische bedrijven als reden.

In de Verenigde Staten heeft de MLS de bevoegdheid om een streep te zetten door transfers. De competitie handelt als één bedrijf en dat betekent dat het papierwerk en de transacties via het kantoor van de competitieorganisator lopen. Zowel de MLS als FC Dallas weigerde commentaar te geven op het nieuws. Ferreira speelde op het WK in Qatar nog een helft mee in de achtste finale tegen Nederland. 

Ugalde
Spartak Moskou heeft de pijlen ook gericht op Manfred Ugalde. De 21-jarige spits van FC Twente heeft zijn zinnen gezet op een verhuizing naar de Russische hoofdstad. De Tukkers zijn momenteel in onderhandeling met Spartak, waar Ugalde zijn handtekening kan zetten onder een lucratief contract. Of het zover komt, is nog afwachten. 

'Dan drijf je handel met een land dat oorlog voert', reageerde Evgeniy Levchenko, voorzitter van spelersvakbond VVCS. 'Je neemt geen afstand. Je stelt een club in staat om het imago op te vijzelen met de komst van een nieuwe speler: kijk eens wie we hebben gehaald. Je houdt iets in stand. Dat is heel erg krom en pijnlijk om te zien. Met zo'n transfer kun je heel veel kapot maken.'

'Maar ik kan ze ook niet kwalijk nemen dat ze een transfer niet blokkeren. FC Twente kan misschien vijftien miljoen euro krijgen, de speler wil naar Spartak Moskou: wat moet je doen? Het is gewoon een heel lastige zaak.'

Het hele interview met Levchenko lees je op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.