Mixed feelings bij Ten Hag: 'Misschien menselijk, maar niet acceptabel'

Erik ten Hag telt zijn zegeningen na de ontsnapping van Manchester United tegen Coventry City. 'Ik sta hier met mixed feelings', zei de Nederlander na het bereiken van de FA Cup-finale. 'De manier waarop we het hebben gedaan, is niet oké.'

Coventry City
ns
3 - 3
Manchester United

United gaf op Wembley een 0-3 voorsprong uit handen en won uiteindelijk na penalty's. 'Het is een geweldige prestatie, maar we hadden het beter moeten doen', gaf Ten Hag toe bij BBC. 'We hadden 75 minuten controle, daarna lieten we ze terugkeren in de wedstrijd. De tegenstander geloofde erin, maar dat stonden wij ook toe.'

Ten Hag wees op de fysieke tegenslagen van United. 'Misschien is het menselijk dat het dan moeilijker gaat, maar dat is niet acceptabel. We moeten veerkracht tonen. Dat hebben we op het einde gedaan. We waren vastberaden om de penaltyserie te winnen. Maar als je zo'n voorsprong hebt, zou je makkelijk moeten winnen.'

Ten Hag noemt City het beste team ter wereld
De Nederlander is ervan overtuigd dat United in de finale tegen Manchester City kans maakt. 'We spelen tegen het beste team ter wereld. Maar als we negentig minuten ons plan uitvoeren, hebben we een kans om te winnen. Dat hebben we vorig seizoen laten zien. Het zal niet eenvoudig worden, maar we hebben een kans en daar moeten we voor gaan.'