Mister Europa League slaat wéér toe en brengt Villarreal 'op een roze wolk'

Reacties

Villarreal stond woensdagavond voor het eerst in de clubgeschiedenis in een Europese finale en won de trofee direct, door af te rekenen met Manchester United. Niet zo gek, met Mister Europa League als trainer. Na afloop was de stemming dan ook opperbest.

Mister Europa League slaat wéér toe en brengt Villarreal 'op een roze wolk'
© Pro Shots
Villarreal
Villarreal
ns
1 - 1
Manchester United
Manchester United

Na 120 minuten stond het 1-1, en dus moest een strafschoppenreeks de beslissing brengen. Het werd een bizarre reeks: nadat alle twintig veldspelers én Villarreal-keeper Gerónimo Rulli hun strafschoppen hadden benut, stopte laatstgenoemde de pingel van zijn collega David de Gea. En daarmee zorgde hij voor een ongekend feest bij de Spanjaarden, en indirect ook een dompertje voor PSV. Waar de teleurstelling in het Engelse kamp enorm was, was de blijdschap bij Villarreal uiteraard groot.

'Dit is een droom die uitkomt', sprak spits Gerard Moreno (maker van de 1-0) na afloop. 'We hebben ons in aanloop naar deze finale álles herinnerd wat we hebben gedaan om hier te komen. Iedereen verdient dit. De voorzitter, de vice-voorzitter... We wilden geschiedenis schrijven met een knal, en dat hebben we gedaan. Dit is mijn beste jaar geweest, zowel individueel als met het team. Pff, ik sta hier met de titel en mocht scoren in de finale: dit is echt een droom... Ongelooflijk, we zitten op een roze wolk nu.'

Ook trainer Unai Emery was uiteraard dolblij. 'De spelers hebben een geweldige mentaliteit laten zien, zowel in deze finale als in het hele toernooi. We weten hoe we moeten lijden en scoren, en we waren op het einde gewoon sterker dan Man United.' Ook ging hij in op het grandioze slot van de wedstrijd. 'Penalty's zijn geen loterij, echt niet. Je moet mentaal sterk zijn, want je moet onder maximale druk scoren. Dat hebben mijn spelers geweldig gedaan.'

Dat Emery de Europa League-als winnaar afsloot, mag geen verrassing heten: hij pakte de Europa League voor de vierde keer. Als trainer van Sevilla won hij de prijs in 2013, 2014 én 2015. In 2019 werd hij met Arsenal verliezend finalist, om de EL in 2021 met Villarreal dus weer 'gewoon' te winnen. Hij had al de term Mister Europa League, maar die geuzennaam heeft hij woensdag nog maar eens extra verdiend.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.