Mister 1-0 staat voor de 25ste keer op bij Ajax

Ajax miste veel kansen tegen NEC en had dus weer ouderwets Mister 1-0 nodig om (in dit geval) de 0-1 te maken. Davy Klaassen toont ook in 2023 zijn nieuwste handelsmerk.

N.E.C.
N.E.C.
1 - 1
Ajax
Ajax

Liefst 25 keer heeft hij nu de eerste treffer in een officiële wedstrijd van Ajax gemaakt. De laatste keer dat hem dit lukte was in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1 oktober 2022, 1-1). Zondagmiddag sloeg hij enkele minuten voor rust toe na een assist van Dusan Tadic, geheel vrijstaand liet Klaassen voormalig Ajax-keeper Jasper Cillessen kansloos.

Er zit extra druk op de wedstrijd van Ajax tegen NEC, omdat concurrenten AZ, Feyenoord én PSV eerder in de speelronde punten verspeelden.

Volg het restant van NEC - Ajax in de VI Live.