Missie geslaagd: Vilhena wacht zelfde route als AZ bij CL-herkansing

Reacties

Het FK Krasnodar van Tonny Vilhena heeft zich woensdagavond verzekerd van een ticket voor de voorronde van de Champions League. Mede dankzij twee goals van Marcus Berg hield de club de derde plek in de Russische Premier Liga vast.

Missie geslaagd: Vilhena wacht zelfde route als AZ bij CL-herkansing
© Pro Shots
Krasnodar
Krasnodar
4 - 0
Akhmat Grozny
Akhmat Grozny

Het is voor het tweede jaar op rij dat Krasnodar zich de nummer drie van Rusland mag noemen. Vorig seizoen mocht Vilhena vlak nadat hij was overgekomen van Feyenoord daarom al meteen zijn opwachting maken in de derde voorronde van de Champions League, waarin Krasnodar heel knap FC Porto uitschakelde. In de play-offs was Olympiakos Piraeus echter te sterk, waardoor een plek in de groepsfase van de Europa League restte.

Komend seizoen krijgen Vilhena en zijn ploeggenoten dus een herkansing. Tegen Akhmat Grozny volstond een overwinning tijdens de laatste speelronde om CSKA Moskou voor te blijven en daar slaagde de ploeg van de jonge trainer Murad Musaev (36) met verve in. Zonder de geblesseerde Vilhena, die het slot van de competitie moest missen door een spierblessure, werd het 4-0 door twee goals van Berg en eentje van Rémy Cabella en Wanderson.

En dus mogen Vilhena, dit seizoen goed voor twee goals in twintig competitieduels, en Krasnodar proberen om in navolging van de direct geplaatste kampioen Zenit Sint-Petersburg en nummer twee Lokomotiv Moskou als derde Russische club door te stoten naar de groepsfase van de Champions League. Krasnodar stroomt in de derde voorronde van de League Route in, een ronde later dan de Nederlandse nummer twee AZ.

Daarmee krijgt het deelnemersveld voor de League Route van de Champions League-voorronde steeds meer vorm. In de derde voorronde zijn met Krasnodar, Benfica, Dinamo Kiev, AA Gent en Stade Rennes nu vijf clubs bekend, in de tweede voorronde stromen behalve AZ ook PAOK Saloniki, Rapid Wien en Viktoria Plzen in. Daar komen de nummer twee van Kroatië en Turkije nog bij, plus clubs die doorkomen in de eerste voorronde.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Rusland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Zenit Sint-Petersburg
30
22
6
2
65-18
+47
72
2
Lokomotiv Moskou
30
16
9
5
41-29
+12
57
3
Krasnodar
30
14
10
6
49-30
+19
52
4
CSKA Moskou
30
14
8
8
43-29
+14
50
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.