Misser Mount brengt Mourinho en Spurs naar kwartfinale League Cup-toernooi

Reacties

Édouard Mendy is er niet in geslaagd om bij zijn eerste wedstrijd als Chelsea-doelman de heldenrol op zich te nemen. Penalty's bepaalden het League Cup-duel tussen Tottenham Hotspur en Chelsea, maar de vervanger van Kepa Arrizabalaga was niet in staat een penalty te pakken. Mason Mount was de enige die miste door de bal naast te schieten.

Misser Mount brengt Mourinho en Spurs naar kwartfinale League Cup-toernooi
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
ns
1 - 1
Chelsea
Chelsea

Nog voordat er tegen een bal was getrapt dinsdagavond was er volop te bespreken over het League Cup-duel tussen Tottenham Hotspur en Chelsea. Zo gaf Spurs-coach José Mourinho al vóór de wedstrijd bijna de moed op vanwege het drukke programma van zijn ploeg (donderdag wacht alweer de Europa League-wedstrijd tegen Maccabi Haifa, red.), reageerde Chelsea-coach Frank Lampard dat Mourinho niet de enige is met een druk programma en was het vooral ook de vraag wie er bij Chelsea op doel zou staan. Mendy kwam namelijk naar Chelsea toe om de blunderende Kepa naar de bank te verdrijven. Toch nam Lampard het in aanloop naar de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur op voor de Spaanse doelman: 'Ik ga zeker niet zeggen dat hij zijn laatste duel gespeeld voor Chelsea.'

Desondanks begon de van Stade Rennes overgekomen Mendy wel voor het eerst onder de lat van Chelsea, waar ook de van Leicester City overgekomen Ben Chilwell zijn basisdebuut maakte. Hakim Ziyech was nog niet van de partij tegen Tottenham Hotspur, dat ondanks de klachten van Mourinho over het drukke programma toch nog een behoorlijk sterke ploeg het veld instuurde. Steven Bergwijn mocht samen met Erik Lamela beginnen in de aanval van Tottenham Hotspur, waar de geblesseerde Heung-Min Son ontbrak en ook Harry Kane begon op de bank. Sergio Reguilón debuteerde voor Tottenham, terwijl Gareth Bale nog ontbrak. De Welshman zat op de tribune.

Vanaf daar zag Bale hoe Timo Werner zijn eerste goal voor Chelsea tegen het net schoot. De Duitse spits kreeg de bal van César Azpilicueta, die de inglijdende Reguilón wel héél makkelijk uitkapte. Azpilicueta had zodoende alle tijd om Werner te zoeken en de van RB Leipzig overgekomen spits had op zijn beurt voldoende tijd om de bal in de verre hoek te krullen: 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mendy had op een schot van Lamela na weinig te doen, maar daar kwam kort na rust verandering in. Het was Reguilón die op aangeven van Serge Aurier helemaal vrij in kon schieten, maar zijn poging werd knap gekeerd door de kersverse Chelsea-doelman. Het bleek een eerste waarschuwing van de ploeg van Mourinho, die het langs de lijn regelmatig aan de stok had met zijn voormalig leerling Lampard.

Mourinho bracht in de slotfase Kane en Lucas Moura alsnog in, wat ten koste ging van Bergwijn. En dat bracht resultaat. Het was niet Kane en ook niet Lucas die scoorde, maar het werd wel 1-1. Reguilón herstelde zijn slippertje bij de 1-0 met een assist op Lamela. Mede omdat Kurt Zouma en Emerson helemaal mis zaten, kon de Argentijn acht minuten voor tijd de gelijkmaker verzorgen. Hij zorgde er daarmee voor dat penalty's moesten bepalen welke ploeg zich in de kwartfinale van het League Cup-toernooi mocht melden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In die penaltyreeks had Mendy meteen dé kans om de held van Chelsea te worden. Bij de eerste vijf penalty's werd de Chelsea-doelman echter elke keer de verkeerde kant op gestuurd door de spelers van Tottenham Hotspur. De eerste vier Chelsea-spelers scoorden ook allemaal en het was zodoende aan Mount de taak om ook de vijfde Chelsea-penalty te benutten en de stand weer gelijk te trekken. Dat lukte niet. De voormalig Vitesse-speler was de enige die miste. Hij schoot de bal naast en daarom mogen Mourinho en Spurs zich melden in de kwartfinale van het League Cup-toernooi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.