Misser Mané kost Senegal plek bij laatste vier Afrika Cup

Reacties

Kameroen heeft zich zaterdagavond gekwalificeerd voor de laatste vier op het Afrika Cup-toernooi. Na een doelpuntloos gelijkspel in Franceville boog Senegal in een strafschoppenserie het hoofd. Sadio Mané zag zijn penalty worden gekeerd door uitblinker Fabrice Ondoa.

Misser Mané kost Senegal plek bij laatste vier Afrika Cup

Senegal overlegde in de eerste ronde de beste rapportcijfers van alle teams en maakte ook in de openingsfase van het duel met Kameroen een goede indruk. De ploeg van bondscoach Aliou Cissé controleerde de wedstrijd, kwam verdedigend niet in de problemen en stelde de defensie van Kameroen geregeld voor moeilijke vraagstukken.

Toch bleven de echt grote kansen lange tijd uit. Pas in de 28ste minuut beleefden de Kameroense fans een eerste schrikmoment toen Mame Diouf zich knap vrijspeelde om de bal over te schieten. Mané, op papier de gevaarlijkste speler bij Senegal, lag aan de ketting bij de verdedigers van De Ontembare Leeuwen, die in aanvallend opzicht niet verder kwamen dan enkele pogingen van Benjamin Moukandjo.

In de tweede helft ontpopte Ondoa zich steeds meer tot sta-in-de-weg voor Senegal. Met vaak onorthodoxe reddingen hield de doelman Kameroen op de been. Onder anderen Keita Baldé had zijn vizier niet op scherp staan. Bijna kreeg Senegal de rekening voor de gemiste kansen gepresenteerd. Uit een counter was Moukandjo dicht bij de goal van Kameroen.

Reddende engel
Ook in de verlenging was Ondoa meer dan eens de reddende engel voor Kameroen, dat zelf misschien nog wel de beste mogelijkheid kreeg via Jacques Zoua. De invaller slaagde er niet in van dichtbij keeper Adboulaye Diallo te passeren. In de penaltyreeks gingen de eerste acht inzetten er allemaal in, waarna Liverpool-spits Mané faalde. Vincent Aboubakar maakte het vervolgens af.

Kameroen komt in de halve finale de winnaar van het duel tussen DR Congo en Ghana tegen. Deze landen staan zondag om 17.00 uur tegenover elkaar in Oyem. Eerder op de dag bereikte Burkina Faso de laatste vier door Tunesië te verslaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.