Missen deadline kost Goossens rest van het seizoen bij ADO

Reacties

John Goossens kan dit seizoen niet meer uitkomen voor ADO Den Haag. De 29-jarige middenvelder is door het missen van een deadline niet speelgerechtigd voor de Hagenaars.

Missen deadline kost Goossens rest van het seizoen bij ADO

Goossens meldde zich in februari bij ADO, waar hij probeerde een contract af te dwingen. De Nederlander zat sinds de jaarwisseling zonder club en dus nam ADO de tijd om een beslissing over hem te nemen. Uiteindelijk raakte de Eredivisie-club toch overtuigd van zijn fitheid en tekende Goossens op 9 maart een contract tot medio 2019.

ADO kreeg de papieren vervolgens echter niet op tijd op orde, de door de KNVB gestelde deadline van 12 maart werd niet gehaald. 'Een vervelende samenloop van omstandigheden ligt daar aan ten grondslag. Omdat ADO pas vlak voor het verstrijken van deze datum overtuigd raakte van de wedstrijdfitheid van Goossens is het niet meer gelukt om de benodigde papieren te regelen. Zeker toen ook de ontvangst van de documenten van de Amerikaanse bond vertraging opliep', verklaart de club op de officiële website.

Manager voetbalzaken Jeffrey van As noemt het zeer spijtig. 'Maar we kunnen ons geen risico permitteren met het aantrekken van spelers. We waren bekend met de deadline, maar voor ons was de fysieke gesteldheid van John prioriteit. Dat zag er goed uit. We wilden het alleen wel met testen onderbouwen. De testen namen de nodige tijd in beslag. Toen we overtuigd waren van zijn fitheid was de tijd voor het afhandelen van de formaliteiten kort. Als dan de ontvangst van documenten vanuit de Verenigde Staten vertraging oploopt, ben je dus te laat. Maar we hebben het risico bewust genomen. Zeker ook omdat wij John zien als een versterking voor het komend seizoen. Het meespelen in wedstrijden van het huidig seizoen was een bonus geweest. Maar dat maakt het niet minder spijtig, natuurlijk. Vooral voor John zelf.'

Goossens baalt stevig dat hij de laatste zes Eredivisie-duels van het seizoen moet missen. 'Ik had uiteraard graag gespeeld, maar ik begrijp ook wel dat ADO mij wat langer wilde testen. Ik had tenslotte een tijd niet gespeeld. Als er daarna een vertraging optreedt, ben je geklopt. Het is niet anders. Ik ga nu wat oefenwedstrijden met de beloften spelen en ervoor zorgen dat ik volgend seizoen er volledig klaar voor ben.'

Deze week in de Voetbal International en op VI PRO een uitgebreid interview met John Goossens, waarin hij over zijn opmerkelijke carrière vertelt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.