'Mislintat keert terug bij Borussia Dortmund'

Reacties

Sven Mislintat keert terug bij Borussia Dortmund. De 51-jarige Duitser is in vergevorderde onderhandeling met de club voor de rol van sportief directeur.

'Mislintat keert terug bij Borussia Dortmund'

Dat meldt Sky. Mislintat was al langer in gesprek met Dortmund over een technische functie en gaat nu daadwerkelijk terugkeren, zoveel is inmiddels zeker. Zodra beide partijen de formaliteiten afronden, kan dat officieel worden gemaakt. Volgens Sky is het zeer aannemelijk dat Mislintat sportief directeur wordt, maar het zou ook nog technisch directeur kunnen worden. Mislintat gaat in ieder geval een langdurig contract tekenen.

Mislintat was hiervoor al elf jaar werkzaam bij Dortmund. Eerst als scout, vervolgens als hoofdscout en technisch directeur. Daarna was hij in technische functies werkzaam bij Arsenal, VfB Stuttgart en Ajax. Zijn periode in Amsterdam duurde slechts vier maanden.

Mislintat kreeg de sleutels bij Ajax in handen en haalde twaalf spelers, waarvan velen vooralsnog geen meerwaarde gebleken zijn voor de club. Wegens 'een gebrek aan draagvlak' werd hij na de nederlaag tegen Feyenoord ontslagen. Kort daarna moest ook trainer Maurice Steijn, met wie Mislintat bonje had, het veld ruimen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.