Mirallas en Lukaku maken einde aan uitcomplex Koeman

Reacties

Everton heeft eindelijk op vreemde bodem weer het genoegen van een zege gesmaakt. Leicester City moest buigen door treffers van Belgische makelij.

Mirallas en Lukaku maken einde aan uitcomplex Koeman

Leicester City – Everton 0-2
Everton-manager Ronald Koeman deed er goed aan Kevin Mirallas aan de aftrap te laten komen tegen Leicester City. In de twee voorgaande wedstrijden tegen The Foxes had de Belg gescoord. Ook in het derde duel bleek hij trefzeker. Kort na rust brak Mirallas de ban op aangeven van keeper Joel Robles, de vervanger van de geblesseerde Maarten Stekelenburg. 

De goals van Mirallas hadden Everton de vorige twee ontmoetingen geen soelaas geboden, maar dit keer was het Leicester City dat met lege handen achterbleef. De regerend kampioen, die in eigen land moeizaam presteert, was niet bij machte om de gasten te pijnigen. Romelu Lukaku maakte in de laatste minuut een einde aan de onzekerheid voor Everton. Daarmee braken The Toffees met een beroerde reeks op vreemde bodem. Drie maanden na het laatste succes buitenshuis (0-3 bij Sunderland) kon Koeman eindelijk weer met drie punten huiswaarts keren.

Swansea City – West Ham United 1-4
André Ayew beleefde in de twaalfde minuut op bekend terrein een bijzonder moment. De Ghanees maakte bij zijn oude club Swansea City zijn eerste Premier League-goal namens West Ham United. De aanvaller dankte de primeur mede aan het halfslachtig verdedigen van Swansea City, dat vroeg in de tweede helft opnieuw werd gestraft voor half werk in de defensie. Winston Reid was dit keer de man die profiteerde.

The Swans, met Mike van der Hoorn in de basis en Leroy Fer negentig minuten op de bank, waren geslagen en incasseerden ook nog treffers van Michail Antonio en Andy Carroll. Fernando Llorente redde de eer. West Ham United neemt dankzij de zege plaats in de middenmoot, terwijl Swansea City de nieuwe hekkensluiter is.

Burnley – Middlesbrough 1-0
Marten de Roon heeft met Middlesbrough geen afstand kunnen nemen van de gevarenzone. Sterker nog, de wedstrijd tegen concurrent Burnley ging verloren. Andre Gray was met een late treffer de matchwinner op Turf Moor, waar de nodige gele kaarten werden uitgedeeld. De Roon kreeg de eerste van tien gele prenten, die eerlijk werden verdeeld over beide ploegen. Middlesbrough moet door de nederlaag Burnley laten passeren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.