Miraculeuze ontsnapping Liverpool in spektakelstuk vol beauty's

Liverpool is zondagmiddag op wonderbaarlijke wijze ontsnapt aan de eerste thuisnederlaag van het seizoen. Fulham leek ondanks twee beauty's van de thuisploeg te gaan stunten op Anfield, maar in de slotfase van het spektakelstuk ontsnapten The Reds. Chelsea won tegelijkertijd van Brighton & Hove Albion, terwijl Aston Villa ook aan een nederlaag ontsnapte.

Liverpool
Liverpool
4 - 3
Fulham
Fulham

Liverpool won afgelopen donderdag nog met groot gemak van LASK Linz in de Europa League (4-0), maar heeft in de Premier League lastige weken achter de rug. Behalve Manchester City maakte ook Luton Town de mannen van manager Jürgen Klopp punten afhandig in november. En ook Fulham bleek zondag weer een lastige tegenstander voor de ploeg van Virgil van Dijk en Cody Gakpo, die na zijn treffers van donderdag nu op de bank begon.

Vanaf die plek zal de Oranje-international ongetwijfeld hebben genoten van de fraaie treffers die zijn ploeggenoten maakten. Trent-Alexander Arnold schoot na twintig minuten een vrije trap via de onderkant van de lat achter Bernd Leno en zeven minuten voor rust kon de Duitse doelman ook niets uitrichten tegen een geweldige pegel van Alexis Mac Allister. De Argentijnse middenvelder vond van een meter of dertig de bovenhoek.

Ondanks die beauty's stonden beide teams halverwege op gelijke hoogte. Fulham knokte zich tot twee keer toe terug. Eerst schoot Harry Wilson raak uit een voorzet van Antonee Robinson, vervolgens stond Kenny Tete vlak voor rust op de goede plek bij een corner. Met onder anderen Gakpo als invaller ging Liverpool op jacht naar de derde treffer, maar het was Fulham dat de leiding nam. Bobby De Cordova-Reid kopte tien minuten voor tijd raak: 2-3.

Een stunt op Anfield leek in de maak, maar Liverpool draaide het duel in de slotfase toch nog om met een fraaie dubbelslag. Eerst mikte Wataru Endo de bal in de bovenhoek na terugleggen van Mohamed Salah en vervolgens tekende Alexander-Arnold voor zijn tweede van de middag. Daardoor boekte Liverpool toch nog de zevende thuiszege van het seizoen in zeven duels en staat het voorlopig tweede, in afwachting van Manchester City - Tottenham Hotspur.

AFC Bournemouth
2 - 2
Aston Villa
Aston Villa

Aston Villa maakte een sterke fase door en verloor slechts een van de laatste acht duels in alle competities. Drie dagen na de 2-1 zege op Legia Warschau, die voor AZ goed nieuws betekende, had de ploeg van Unai Emery het echter lastig op bezoek bij Bournemouth. Dat hadden de bezoekers uit Birmingham aan zichzelf te wijten, want aan de openingstreffer van Antoine Semenyo ging een fout in de opbouw vooraf.

Leon Bailey zette Villa al snel op gelijke hoogte na een individuele actie, maar zeven minuten na rust nam Bournemouth opnieuw de leiding. Na een voorzet van Milos Kerkez draaide Dominic Solanke knap weg bij zijn tegenstander en passeerde Emiliano Martínez. De zevende Premier League-goal van Solanke leek de eerste nederlaag van Villa sinds 5 november in te leiden, maar Ollie Watkins voorkwam dat met een late treffer.

West Ham United
1 - 1
Crystal Palace

West Ham United had met twee zeges op rij de weg omhoog in de Premier League ingezet, maar tegen Crystal Palace kwam een einde aan die opmars. Mohammed Kudus zette de ploeg van David Moyes nog op voorsprong met een schuiver in de korte hoek, maar de derde Premier League-goal van de Ghanees leverde door de gelijkmaker van Odsonne Edouard geen drie punten op. De Franse spits strafte een fout in de opbouw zeven minuten na rust af.

Chelsea
Chelsea
3 - 2
Brighton & Hove Albion

Brighton & Hove Albion verzekerde zich donderdag voor het eerst in de clubhistorie van Europese overwintering, maar kon dat succes geen vervolg geven op Stamford Bridge. Chelsea herstelde zich van de 4-1 nederlaag tegen Newcastle United en bezorgde de ploeg van Roberto De Zerbi de eerste nederlaag in de Premier League sinds 21 oktober, hoewel het door een rode kaart voor Conor Gallagher een half lang met tien man speelde.

Op het moment dat de Engelse middenvelder zijn tweede gele kaart kreeg, leidde Chelsea met 2-1 door een rake kopballen van Enzo Fernández en Levi Colwill. Facundo Buanonotte krulde vlak voor rust fraai raak namens Brighton, maar Chelsea vergrootte de voorsprong met tien man door een rake penalty van Fernández. João Pedro maakte het in de extra tijd nog spannend door raak te knikken uit een corner van James Milner, maar Chelsea hield stand.