Minteh en ploeggenoten Gambia weigeren vooralsnog naar Afrika Cup te reizen

Reacties

De spelers van Gambia weigeren vooralsnog af te reizen naar Ivoorkust, waar komend weekeinde de strijd om de Afrika Cup begint. Dit omdat ze nog in afwachting zijn van de bonussen die gepaard gingen met het veiligstellen van een ticket.

Minteh en ploeggenoten Gambia weigeren vooralsnog naar Afrika Cup te reizen
© Pro Shots
Senegal
Senegal
3 - 0
Gambia
Gambia

'Mijn spelers willen niet vertrekken zolang ze niet betaald worden', bevestigt bondscoach Tom Saintfiet in de Gazet van Antwerpen. Een doorbraak lijkt in zicht: de minister van sportzaken gaat ervan uit dat er donderdag een oplossing wordt gevonden. De tijd begint wel te dringen, want maandag speelt Gambia al tegen Senegal.

Hoe dan ook beleeft Gambia een uiterst rumoerige aanloop naar de Afrika Cup. Eerder deze week weigerden de internationals op te dagen voor een open training. Daarop ontstonden onlusten, waarbij de politie moest ingrijpen met onder meer traangas.

Naast Senegal neemt Gambia het tijdens het toernooi ook op tegen Kameroen en Guinee. De toptwee plaatst zich rechtstreeks voor de laatste zestien. Ook de beste vier nummers drie gaan door.

Een van de selectiespelers bij Gambia is Yankuba Minteh, die dit seizoen door Feyenoord wordt gehuurd van Newcastle United.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.