Minister van Sport zinspeelt op vertrek Seedorf bij Kameroen

Reacties

De toekomst van bondscoach Clarence Seedorf en assistent Patrick Kluivert bij de nationale ploeg van Kameroen is hoogst onzeker. Volgens de Kameroense Minister van Sport Narcisse Mouelle Kombi komt er spoedig een einde aan hun dienstverband.

Minister van Sport zinspeelt op vertrek Seedorf bij Kameroen

Kombi was maandagavond in een interview met het nationale tv-station CRTV kritisch op het functioneren van Seedorf als bondscoach van Kameroen, dat op het toernooi om de Afrika Cup in de achtste finale werd uitgeschakeld door Nigeria. 'Het is de vraag of Seedorf aanblijft als hoofd van onze nationale selectie. De uitschakeling op de Afrika Cup was te danken aan de onbekwaamheid van de trainer', aldus de Minister van Sport.

Kameroen kende een uitermate onrustige aanloop naar het toernooi in Egypte, voornamelijk dankzij een hoog oplopend conflict over niet betaalde premies tussen de internationals en de voetbalbond (Fecafoot). Kombi stelde in het tv-interview onomwonden dat Seedorf in zijn ogen moeite had de spelersgroep in toom te houden en dat is voldaan aan de voorwaarden voor het niet verlengen van zijn contract als bondscoach.

'Het verlengen van het contract van Seedorf als coach van De Ontembare Leeuwen is niet mogelijk', zei Kombi in het opzienbare tv-interview over de in augustus 2018 aangestelde oud-international. 'Er zal een disciplinaire code worden ontwikkeld, de nationale ploegen zullen als geheel worden geherstructureerd. De voetbalbond is daarover al geïnformeerd. Dit alles gebeurt op instructie van het staatshoofd Paul Biya (de president van Kameroen, red.).'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.