Minieme zege is voor Real Madrid goud waard in Spaanse titelstrijd

Reacties

Real Madrid heeft zondag een belangrijke slag geslagen in de strijd om de titel in Spanje. De ploeg van trainer Zinedine Zidane was met miniem verschil te sterk voor hekkensluiter Espanyol en nam daardoor de koppositie weer over van Barcelona.

Minieme zege is voor Real Madrid goud waard in Spaanse titelstrijd
© Pro Shots
Espanyol
Espanyol
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Na het gelijkspel van Barcelona zaterdag tegen Celta de Vigo (2-2) was de taak voor Real duidelijk: winnen en daarmee alleen aan kop komen in La Liga. Hiervoor stonden Real en Barça in punten gelijk, maar was het onderling resultaat in het voordeel van de Madrilenen. Een hoopvol gegeven was dat de ploeg op bezoek ging bij hekkensluiter Espanyol, dat in de afgelopen tien jaar maar één keer won van De Koninklijke. De ploeg uit Barcelona kreeg wel de eerste kans. Sergi Darder kopte over het doel. Na een redelijke start van Espanyol nam Real het heft in handen en dwong Casemiro doelman Diego López tot een redding.

Buiten een mogelijkheid voor Wu Lei was het Real dat de lakens uitdeelde. Karim Benzema stuitte op López na een hard schot en ook Eden Hazard vond de doelman van Espanyol op zijn pad. Daar ging een scrimmage aan vooraf, waarbij López Benzema naar de grond leek te halen. Na het bekijken van de beelden volgde er echter een corner en kort daarna opende Real de score.

Marcelo gaf een dieptepass op Sergio Ramos, die nog voorin stond. De aanvoerder vond Benzema, die Casemiro met een fraai hakje door de benen van Bernardo Espinosa bereikte. De Braziliaan rondde vervolgens af: 0-1. Het doelpunt deed een beetje denken aan een treffer van Benzema uit 2010 tegen Deportivo La Coruña, waarbij Guti hem met een hakbal bediende.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na rust kwam Real lange tijd niet in gevaar, maar de ploeg creëerde zelf ook niet veel. Zidane vertrouwde het niet met slechts 0-1 op het scorebord en bracht Rodrygo en Vinícius Júnior voor Isco en Hazard om voor een verdubbeling van de marge te zorgen. Het werd er niet sprankelender op in Barcelona, maar Espanyol ontsnapte nog wel aan een rode kaart na een schop van Adrià Pedrosa tegen Dani Carvajal. De linksback kreeg slechts geel en aan de score veranderde niets meer, ondanks mogelijkheden voor Espanyol in de slotfase.

Door de zege op Espanyol staat Real met nog zes wedstrijden te gaan bovenaan in La Liga met een voorsprong van twee punten op Barcelona. Real speelt donderdag thuis tegen Getafe, terwijl Barça dinsdag al een lastige wedstrijd heeft als nummer drie Atlético Madrid op bezoek komt.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.