Milik onderstreept geweldige vorm met prachtgoal tegen Lazio

Reacties

Napoli heeft zondag de achterstand op koploper Juventus tijdelijk verkleind tot zes punten. Thuis won de ploeg van Carlo Ancelotti zonder veel moeite van nummer vijf Lazio. Juventus komt maandag pas in actie.

Milik onderstreept geweldige vorm met prachtgoal tegen Lazio
Napoli
Napoli
2 - 1
Lazio
Lazio

Lazio reisde af naar Napels in de wetenschap dat de laatste vier confrontaties met Napoli allemaal verloren gingen. De laatste zeven wedstrijden leverden de Romeinen zelfs maar één schamel punt op. Ook zondag was Napoli weer de bovenliggende partij. Met Dries Mertens terug in de basis en Arek Milik in de punt van de aanval trok de thuisclub fel van leer.

Milik joeg de bal als eerste snoeihard tegen het aluminium en even later was de Pool weer dichtbij, na een prima pass van Piotr Zielinski. Ditmaal zag hij echter hoe doelman Thomas Strakosha zijn kopbal tegen de paal tikte. Uiteindelijk viel de openingstreffer na ruim een half uur. Na een snelle uitbraak kwam de bal via Milik en Mertens tot bij José Callejón, die meteen succesvol een schot richting de korte hoek loste (1-0).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Amper bekomen van de schrik kreeg Lazio ook de tweede tegengoal om de oren. Milik, die dus al lat en paal had geraakt, legde aan voor een vrije trap en plaatste die met veel gevoel over de muur in het doel (2-0). Hij maakte zo zijn vierde goal in de laatste drie wedstrijden en zijn tiende van het seizoen. Lazio had tot dan toe nog weinig gevaar gesticht en zag zich voor de zware taak de achterstand na rust ongedaan te maken.

Napoli stelde de genadeslag uit en bracht zichzelf daarmee in de problemen. Fabian Ruíz raakte de paal met een hard schot en in het vervolg van de aanval stuitte Milik op keeper Strakosha. Vervolgens was het raak aan de overzijde: Ciro Immobile brak na een snelle aanval de ban en vond de verre hoek met een lage schuiver (2-1). Ook voor hem was het zijn tiende doelpunt van deze Serie A-jaargang.

Met nog ruim twintig minuten op de klok leek het weer een open wedstrijd te worden in Stadio San Paolo. Precies op het moment dat Lazio aanstalten maakte om zich terug te vechten beging Francesco Acerbi echter een onnodige overtreding op Mertens. De arbiter stuurde de verdediger weg met diens tweede geel en haalde daarmee het gif uit de wedstrijd. Napoli hield stand en kreeg nog kansen op 3-1, maar Milik treuzelde en Zielinski vond Strakosha op zijn weg.

Serie A

Stand Serie A 2018/2019

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
28
6
4
70-30
+40
90
2
Napoli
38
24
7
7
74-36
+38
79
3
Atalanta Bergamo
38
20
9
9
77-46
+31
69
4
Internazionale
38
20
9
9
57-33
+24
69
5
AC Milan
38
19
11
8
55-36
+19
68
6
AS Roma
38
18
12
8
66-48
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.