Milan ziet achterstand op Inter oplopen

Internazionale boekte een opmerkelijke overwinning op Ascoli. Terwijl AC Milan afhaakte, bleef Palermo in het spoor van de Nerazzurri.

Internazionale-Ascoli 2-0De overwinning van Internazionale kwam op ongebruikelijk manier tot stand. Niet alleen scoorde Ascoli-verdediger Mirko Cidini in eigen doel, Javier Zanetti maakte zijn eerste treffer voor Inter in vier jaar. Julio Cesar onderscheidde zich ook bij de Milanese formatie. De Braziliaanse doelman van Inter stopte een strafschop van Michele Fini.

Atalanta Bergamo-AC Milan 2-0AC Milan moet de titelaspiraties op een lager pitje zetten na weer een nederlaag. Atalanta Bergamo liet de Milanese formatie voor de derde keer in vier duels bloeden. Nicola Ventola tekende kort na rust voor de eerste barst, waarna Andrea Soncin de pleit in de blessuretijd beslechtte. Op dat moment speelde AC Milan met tien man. Gennaro Gattuso was een kwartier voor het einde uitgevallen, terwijl alle wissels al waren gebruikt. Onder meer Clarence Seedorf was door trainer Carlo Ancelotti ingebracht.

Palermo-Sampdoria 2-0Palermo blijft in het spoor van Internazionale. De Rosaneri kenden een relatieve makkelijke middag tegen Sampdoria, dat geen antwoord had op de treffers van Eugenio Corini en Cristian Zaccardo. Met de zege revancheerde Palermo zich ook voor de thuisnederlaag in de UEFA Cup tegen Newcastle United.

Empoli-Lazio 1-1De crisis bij Lazio houdt aan. De Romeinse formatie, die uit de laatste vier duels slechts twee punten had geoogst, kwam tegen Empoli niet verder dan een gelijkspel. De 1-1 was een morele overwinning voor Empoli, dat met negen man alsnog de gelijkmaker van Ighli Vannuchi produceerde.